რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

გერმანული კარტოფილის ბლინები

გერმანული კარტოფილის ბლინები კარტოფილის ბრაწულების მსგავსად მზადდება და მასზე გემრიელია.
გერმანული კარტოფილის ბლინები კარტოფილის ბრაწულების მსგავსად მზადდება და მასზე გემრიელია.

0:00:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ცალი კვერცხი
2   ს/კ ფქვილი
14   ჩ/კ საცხობი ფხვნილი
12   ჩ/კ მარილი
14   ჩ/კ წიწაკა
6   ცალი საშუალო ზომის კარტოფილი
12   ჭიქა თხლად დაჭრილი ხახვი
14   ჭიქა მცენარეული ცხიმი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დიდი ზომის თასში ჩატეხეთ ორი კვერცხი; ჩაუმატეთ ფქვილი, საცხობი ფხვნილი(გამაფხვიერებელი), მარილი, წიწაკა და გათქვიფეთ.

2

თხლად დაჭერით ერთი თავი ხახვი. გათალეთ კარტოფილი, გარეცხეთ და გახეხეთ ვიწრო ზოლებად. გადაიტანეთ გახეხილი კარტოფილი სუფთა მაგიდის ტილოზე, შეუკარით პირი და გაწურეთ, რომ დაიწრიტოს წყლისგან. შემდეგ კარტოფილი ხახვთან ერთად ჩაუმატეთ კვერცხის მასას თასში და კარგად შეურიეთ.

3

დადგით დიდი ზომის ტაფა საშუალო ცეცხლზე და გააცხელეთ მცენარეული ზეთი. ზეთი რომ გაცხელდება, კოვზ-კოვზ(სუფრის) მოათავსეთ ბლინები ტაფაზე და ოდნავ გააბრტყელეთ კოვზის მსუბუქი დაწოლით. გადააბრუნეთ დაახლოებით 3 წუთში და როცა უკვე ორივე მხარე შეიწვება, გადაიტანეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ დაიწრიტოს ცხიმისგან. განაგრძეთ ცხობა, სანამ კარტოფილის მასა არ ამოგეწურებათ და სურვილისამებრ მიირთვით მომზადებული გერმანული კარტოფილის ბლინები არაჟანთან ერთად.

მოუხდება ქართული ტყემალიც :)

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ჩრდილო აფრიკული სწრაფი, მარტივი და გემრიელი კერძი. ჩვენებური ჩიჟი–ბიჟის აფრიკული ვარიანტი :)
ჩრდილო აფრიკული სწრაფი, მარტივი და გემრიელი კერძი. ჩვენებური ჩიჟი–ბიჟის აფრიკული ვარიანტი :)
ავტორი:
მოამზადეთ მარტივი ქაბაბები სადილად ან გაალამაზეთ თქვენი წვეულება.
მოამზადეთ მარტივი ქაბაბები სადილად ან გაალამაზეთ თქვენი წვეულება.
ავტორი:
მარტივი კასეროლის რეცეპტი – რომელიც აუცილებლად დაიმსახურებს თქვენს მოწონებას.
მარტივი კასეროლის რეცეპტი – რომელიც აუცილებლად დაიმსახურებს თქვენს მოწონებას.
ავტორი:
ბადრიჯნის "მარაო" – ორიგინალური რეცეპტი ხმელთაშუაზღვისპირეთიდან.
ბადრიჯნის "მარაო" – ორიგინალური რეცეპტი ხმელთაშუაზღვისპირეთიდან.
ავტორი: