ტკბილი კარტოფილის ბურიტო
ჯანსაღი და გემრიელი ბურიტო მექსიკური სამზარეულოდან. გამოირჩევა არომატთა მრავალფეროვნებით.
წითელი ლობიოს ნაცვლად, სურვილისამებრ, შეგიძლიათ გამოიყენოთ შავი ლობიო.
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 175 C-ზე.
საშუალო ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი და თუშეთ ხახვი და ნიორი დარბილებამდე. დაუმადეთ დაკონსერვებული და გადაწურული ლობიოს მარცვლები და ჩაზილეთ. თანდათანობით, შეურიეთ წყალი და გაათბეთ 2–3 წუთით. გადმოდგით ცეცხლიდან და შეურიეთ სოიოს სოუსი, ჩილი, მდოგვი, ძირა და კაიენის წიწაკა.
ლობიოს ნაზავი და ტკბილი კარტოფილის პიურე 25 სმ. ზომის ტორტილებზე(ლავაში) თანაბრად გაანაწილეთ. მოაყარეთ ყველი. ტორტილა გადმოკეცეთ, შიგთავსს შემოახვიეთ და მოათავსეთ საცხობ ლანგარზე.
აცხვეთ წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში, სანამ კარგად არ გათბება, დახლოებით 12 წუთით.