რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

სოკოს რიზოტო

რიზოტო იტალიური კერძია – სოკოს რიზოტო კი ამ კერძის ერთ–ერთი ყველაზე გემრიელი ვარიაციაა.
რიზოტო იტალიური კერძია – სოკოს რიზოტო კი ამ კერძის ერთ–ერთი ყველაზე გემრიელი ვარიაციაა.

1:00:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
8   ჭიქა ქათმის ბულიონი
1   ს/კ ზეითუნის ზეთი
1   თავი წვრილად დაჭრილი ხახვი
2   ს/კ კარაქი (გაყოფილი)
2   კბილი დაკეპილი ნიორი
450   გრამი დაჭრილი ქამა სოკო
1   ცალი დაფნის ფოთოლი
4   ღერი დაჭრილი ქონდარი
მარილი
ახლად დაფქული შავი პილპილი
2   ჭიქა მრგვალი ბრინჯი
12   ჭიქა თეთრი ღვინო
1   ჭიქა გახეხილი პარმეზანი
34   ჭიქა გაყინული ბარდა
2   ს/კ დაჭრილი ოხრახუში
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

საშუალო ტემპერატურაზე საშუალო ქვაბში აადუღეთ ქათმის ბულიონი. შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა.

2

დიდ ქვაბში გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი. თუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, დაახლოებით 5 წუთით, მოურიეთ ხშირად. დაუმატეთ 1 ს/კ კარაქი, ნიორი, დაჭრილი სოკო, დაფნა და ქონდარი. თუშეთ სოკოს დარბილებამდე და შებრაწვამდე, დაახლოებით 4 წუთით. შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. სოკოს ნაზავი ქვაბიდან გადმოიღეთ.

3

დარჩენილი 1 ს/კ კარაქი ქვაბში გაადნეთ და დაუმატეთ ბრინჯი. ურიეთ სწრაფ–სწრაფად, დაახლოებით 2 წუთით. დაუმატეთ ღვინო და ხარშეთ ღვინის ამოშრობამდე.

4

დაუმატეთ 1 ჭიქა ცხელი ბულიონი. ურიეთ ხშირად, ხარშეთ სითხის შეწოვამდე. დაუმატეთ თითო–თითო ჭიქა დარჩენილი ბულიონი და თითოეული ჭიქის დამატების შემდეგ დაელოდეთ, რომ ბრინჯმა სითხე შეიწოვოს. ადუღეთ ბრინჯის მოხარშამდე (შესაძლოა ბულიონი მთლიანად არ დაგჭირდეთ).

5

სოკოს ნაზავი ქვაბში ბრინჯს დაუმატეთ.

6

შეურიეთ პარმეზანი და გალღობილი ბარდა. მორთეთ ოხრახუშით. მიირთვით თბილი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
კარბონარა იტალიური კერძია პირდაპირ რომიდან. ამ კერძის მომზადება სხვადასხვაგვარად შეგიძლიათ. ამჯერად გთავაზობთ კარბონარას ქათმის ხორცით.
კარბონარა იტალიური კერძია პირდაპირ რომიდან. ამ კერძის მომზადება სხვადასხვაგვარად შეგიძლიათ. ამჯერად გთავაზობთ კარბონარას ქათმის ხორცით.
ავტორი:
კარბონარა იტალიური კერძია, რომლის მთავარი ინგრედიენტი მაკარონი და უმი კვეცრხის სოუსია.
კარბონარა იტალიური კერძია, რომლის მთავარი ინგრედიენტი მაკარონი და უმი კვეცრხის სოუსია.
ავტორი: