საზაფხულო ბორში
მარტივი საზაფხულო ბორშის რეცეპტი - გასაოცარი ფერითა და გემოთი.
ჭარხალი კარგად გარეცხეთ და დიდ ქვაბში მდუღარე მარილიან წყალში მოათავსეთ. ხარშეთ დაუფარებლად დარბილებამდე, 30 – 40 წუთით. ჭარხარლი თასში გადმოიტანეთ და გასაცივებლად გადადგით. ნახარში წყალი კი საცერში გადაწურეთ და გააცივეთ.
დიდ თასში აურიეთ 1 ½ ჭიქა ჭარხლის ნახარში წყალი, ქათმის ბულიონი, არაჟანი, იოგურტი, შაქარი, ლიმონის წვენი, ძმარი, 1 ს/კ მარილი და პილპილი. გაგრილებული ჭარხალი დანით გათალეთ და მომცრო ნაწილებად დაჭერით. სუპს ჭარხალი, კიტრი, მწვანე ხახვი და კამა დაუმატეთ. დააფარეთ საკვების შესაფუთი ცელოფანი და მაცივარში სულ მცირე 4 საათით გააცივეთ. შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. მიირთვით ცივი არაჟანთან და კამასთან ერთად.