რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

საზაფხულო სიმინდის წვნიანი

ამ საზაფხულო წვნიანის მთავარი ინგრედიენტი სიმინდია, რომელიც კერძს განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს.
ამ საზაფხულო წვნიანის მთავარი ინგრედიენტი სიმინდია, რომელიც კერძს განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს.

0:50:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
8   ტარო ტკბილი ყვითელი სიმინდი
3   ს/კ კარაქი
5   ნაჭერი დაჭრილი ბეკონი
1   ცალი საშუალო ყვითელი ხახვი
14   ჭიქა ფქვილი
1   კბილი დაკეპილი ნიორი
5   ჭიქა წყალი
450   გრამი დაჭრილი კარტოფილი
12   ჩ/კ გამხმარი ქონდარი
1   ცალი დაფნის ფოთოლი
მარილი
ახლად დაფქული შავი პილპილი
1   ჭიქა ნაღებისა და რძის თანაბარი ნარევი
1   ს/კ თაფლი
2 12   ს/კ დაჭრილი მწვანე ხახვი
გახეხილი ჩედარი მისართმევად
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

საშუალო ტემპერატურაზე დიდ ქვაბში გაადნეთ კარაქი. დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და ბეკონი. თუშეთ, ურიეთ ხშირ-ხშირად ხახვის დარბილებამდე, დაახლოებით 8-10 წუთით. დაუმატეთ ფქვილი და ნიორი და თუშეთ კიდევ 1 ½ წუთით. მორევისას შეურიეთ 5 ჭიქა წყალი. აადუღეთ, ურიეთ მუდმივად. შემდეგ შეურიეთ სიმინდის მარცვლები და კარტოფილი. დაუმატეთ ქონდარი და დაფნის ფოთოლი. შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. წამოადუღეთ, შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე, ურიეთ დროდადრო კარტოფილების დარბილებამდე, დახლოებით 20 წუთით.

2

ამოიღეთ დაფნის ფოთოლი და 2 ½ ჭიქა წვნიანი ბლენდერში გადაიტანეთ. თქვიფეთ გლუვი მასის მიღებამდე. მიღებული დაბლენდერებული მასა ქვაბში დარჩენილ წვნიანს შეურიეთ. დაუმატეთ რძისა და ნაღების ნაზავი და თაფლი. მოაყარეთ დაჭრილი მწვანე ხახვი და ყველი ჩედარი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გაზაფხული მჟაუნას სეზონია. მოამზადეთ მარტივად უგემრიელესი მომჟაო სუპი ამ რეცეპტის დახმარებით.
გაზაფხული მჟაუნას სეზონია. მოამზადეთ მარტივად უგემრიელესი მომჟაო სუპი ამ რეცეპტის დახმარებით.
ავტორი:
მარტივი და გემრიელი საზაფხულო წვნიანი.
მარტივი და გემრიელი საზაფხულო წვნიანი.
ავტორი:
მარტივი საზაფხულო ბორშის რეცეპტი - გასაოცარი ფერითა და გემოთი.
მარტივი საზაფხულო ბორშის რეცეპტი - გასაოცარი ფერითა და გემოთი.
ავტორი: