რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

სახლში გამომცხვარი პური

სახლში გამომცხვარ ფუმფულა პურს არაფერი სჯობს. მოამზადეთ ამ რეცეპტის მიხედვით მარტივად და გემრიელად :)
სახლში გამომცხვარ ფუმფულა პურს არაფერი სჯობს. მოამზადეთ ამ რეცეპტის მიხედვით მარტივად და გემრიელად :)

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
7   გრამი მშრალი აქტიური საფუარი
2 14   ჭიქა თბილი წყალი (45 C)
3   ს/კ შაქარი
1   ს/კ მარილი
2   ს/კ კანოლას ზეთი
6 12   ჭიქა ფქვილი
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

საფუარი დიდ თასში თბილ წყალში გახსენით. დაუმატეთ შაქარი, მარილი, ზეთი და 3 ჭიქა ფქვილი. ზილეთ გლუვი მასის მიღებამდე. დარჩენილი ფქვილი ნახევარ–ნახევარი ჭიქით თანდათანობით შეაზილეთ ისე, რომ რბილი ცომი მიიღოთ.

2

გადმოიტანეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე და ზილეთ 8–10 წუთით, სანამ ცომი გლუვი და ელასტიკური არ გახდება. შემდეგ გადაიტანეთ ცხიმმოსმულ თასში და ცომი გადააბრუნეთ ისე, რომ ცხიმი ზედაპირეზეც გადავიდეს. დააფარეთ და ასაფუებლად თბილ ადგილას დადგით. დააცადეთ, ზომაში გაორმაგდეს, დაახლოებით 1–1.5 საათით.

3

შემდეგ ჩაზილეთ ცომი. გადმოიტანეთ მსუბუქად ფქვილმოყრილ ზედაპირზე და ორად გაყავით. მიეცით მრგვალი ფორმა და ორ ცხიმმოსმულ 22X12 სმ ზომის პურის საცხობ ფორმაში მოათავსეთ. დააფარეთ და დაელოდეთ, რომ ზომაში გაორმაგდეს, დაახლოებით 30–45 წუთით.

4

აცხვეთ 190 C-ზე 30–35 წუთით, სანამ თავზე გადაიბრაწება. ფორმიდან რკინის ცხაურზე გადმოიტანეთ და გააცივეთ. თითოეული პური შეგიძლიათ დაჭრად 16 ნაჭრად.

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
გამოაცხვეთ თბილი, ხრაშუნა ფრანგული ბაგეტები შინ ამ რეცეპტის დახმარებით :)
გამოაცხვეთ თბილი, ხრაშუნა ფრანგული ბაგეტები შინ ამ რეცეპტის დახმარებით :)
ავტორი: