რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბაგეტი

გამოაცხვეთ თბილი, ხრაშუნა ფრანგული ბაგეტები შინ ამ რეცეპტის დახმარებით :)
გამოაცხვეთ თბილი, ხრაშუნა ფრანგული ბაგეტები შინ ამ რეცეპტის დახმარებით :)

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2 14   ჩ/კ მშრალი საფუარი
1 14   ჭიქა თბილი წყალი (40 C)
3   ჭიქა ფქვილი
1   ჩ/კ მარილი
საცხობი სპრეი
1   ჩ/კ სიმინდის ფქვილი
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დიდ თასში ჩაასხით თბილი წყალი და გახსენით საფუარი. დატოვეთ 5 წუთით. საფუარიან წყალში 2 ¾ ჭიქა ფქვილი ჩაყარეთ. ზილეთ ნაზი ცომის მიღებამდე. დააფარეთ და გადადგით 15 წუთით. ცომი მსუბუქად ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გადმოიტანეთ, თანაბრად მოაყარეთ მარილი. ზილეთ, სანამ მარილი კარგად არ შეერევა და ცომი გლუვი და ელასტიკური არ გახდება, დაახლოებით 6 წუთით. თანდათანობით, შეურიეთ დარჩენილი ფქვილი (ცომი ცოტათი წებოვანი იქნება).

2

ცომი დიდ თასზე გადაიტანეთ და საცხობი სპრეი მოასხით. დააფარეთ და ასაფუებლად თბილ ადგილას დადგით, დაახლოებით 40 წუთით, რომ ზომაში გაორმაგდეს. (ორი თითით ცომს მსუბუქად დააწექით. თუ ჩაღრმავება დარჩა ე.ი. საკმარისად აფუებულია). ჩაზილეთ ცომი, დააფარეთ და დატოვეთ 5 წუთით. გაყავით ორ თანაბარ ნაწილად. აიღეთ ერთი ნაწილი, მეორეს კი დააფარეთ, რათა არ გადახმეს. თითოეულ ნახევარს ფქვილმოყრილ ზედაპირზე 30 სმ ზომის მოგრძო ბაგეტის ფორმა მიეცით, ბოლოებისაკენ დააწვრილეთ. დიდ საცხობ ლანგარს მოაყარეთ სიმინდის ფქვილი და დააწყვეთ ბაგეტები. ოდნავ მოასხურეთ საცხობი სპრეი და დააფარეთ. დატოვეთ ასე 20 წუთით, ასაფუებლად, ზომაში გაორმაგებამდე.

3

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 230 C-ზე.

4

პურის ზედაპირი დიაგონაზე დანით სამგან დასერეთ (იხ. სურათი). აცხვეთ 20 წუთით, გადაბრაწვამდე. გემრიელად მიირთვით!

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
სახლში გამომცხვარ ფუმფულა პურს არაფერი სჯობს. მოამზადეთ ამ რეცეპტის მიხედვით მარტივად და გემრიელად :)
სახლში გამომცხვარ ფუმფულა პურს არაფერი სჯობს. მოამზადეთ ამ რეცეპტის მიხედვით მარტივად და გემრიელად :)
ავტორი: