რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

პონჩიკი

საოცრად რბილი, ტკბილი და გემრიელი პონჩიკები რუსული სამზარეულოდან.
საოცრად რბილი, ტკბილი და გემრიელი პონჩიკები რუსული სამზარეულოდან.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
12   ჭიქა ფქვილი
1 12   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
14   ჩ/კ მარილი
1   ცალი დიდი კვერცხი
4   ს/კ შაქარი
12   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
2   ჭიქა ხაჭო
მცენარეული ზეთი
შაქრის პუდრა
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

პატარა თასში აურიეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და მარილი.

2

საშუალო თასში მიქსერით კვერცხი 20 წუთით თქვიფეთ, შემდეგ დაუმატეთ შაქარი და ვანილი და თქვიფეთ 1 წუთით. დაუმატეთ ხაჭო და თქვიფეთ კარგად შერევამდე, დაახლოებით 20 წუთით. კოვზით კარგად შეურიეთ ფქვილის ნაზავი. ცომი სქელი და წებოვანი იქნება.

3

საშუალო ქვაბში საშუალო ტემპერატურაზე ზეთი 4 სმ სიმაღლეზე ჩაასხით. როცა ზეთი 185 C-ზე გაცხელდება, კოვზის დახმარებით ცომის პატარ–პატარა გუნდები გააკეთეთ და ცხელ ზეთში ჩააგდეთ. ბურთები სათითაოდ მოათავსეთ ზეთში და წვით საშუალო ტემპერატურაზე გადაბრაწვამდე, დაახლოებით 3–4 წუთით. წვისას პონჩიკები გადააბრუნეთ, რომ ყველა მხარეს თანაბრად შეიწვას. ქვაბში ერთდროულად ბევრი გუნდა არ მოათავსოთ, რადგანაც ზეთი გაცივდება. წვისას ზეთის ტემპერატურა 180 C უნდა იყოს.

4

თეფშზე ქაღალდის ხელსახოცი დააფინეთ და ქვაბიდან ამოღებული პონჩიკები ზედ დააწყვეთ. მოაყარეთ შაქრის პუდრა და გემრიელად მიირთვით.

ტემპერატურის საკონტროლებლად გამოიყენეთ სამზარეულოს თერმომეტრი.

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
შემწვარი ბადრიჯანი მაიონეზით – მარტივი და გემრიელია :)
შემწვარი ბადრიჯანი მაიონეზით – მარტივი და გემრიელია :)
ავტორი:
საზაფხულო ცივი წვნიანი – მარტივი, იაფი და ჯანსაღი კერძი.
საზაფხულო ცივი წვნიანი – მარტივი, იაფი და ჯანსაღი კერძი.
ავტორი:
შჩი ყველასათვის კარგად ნაცნობი ბორშის წინაპარია. თუმცა  შჩის ინგრედიენტები გაცილებით მრავალფეროვანია.
შჩი ყველასათვის კარგად ნაცნობი ბორშის წინაპარია. თუმცა შჩის ინგრედიენტები გაცილებით მრავალფეროვანია.
ავტორი:
გაიხსენეთ ბავშვობის საყვარელი გემო და მოამზადეთ „კორჟიკი“ შინ მარტივად ჩვენი რეცეპტის დახმარებით :)
გაიხსენეთ ბავშვობის საყვარელი გემო და მოამზადეთ „კორჟიკი“ შინ მარტივად ჩვენი რეცეპტის დახმარებით :)
ავტორი: