რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

პონჩიკი

საოცრად რბილი, ტკბილი და გემრიელი პონჩიკები რუსული სამზარეულოდან.
საოცრად რბილი, ტკბილი და გემრიელი პონჩიკები რუსული სამზარეულოდან.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
12   ჭიქა ფქვილი
1 12   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
14   ჩ/კ მარილი
1   ცალი დიდი კვერცხი
4   ს/კ შაქარი
12   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
2   ჭიქა ხაჭო
მცენარეული ზეთი
შაქრის პუდრა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

პატარა თასში აურიეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და მარილი.

2

საშუალო თასში მიქსერით კვერცხი 20 წუთით თქვიფეთ, შემდეგ დაუმატეთ შაქარი და ვანილი და თქვიფეთ 1 წუთით. დაუმატეთ ხაჭო და თქვიფეთ კარგად შერევამდე, დაახლოებით 20 წუთით. კოვზით კარგად შეურიეთ ფქვილის ნაზავი. ცომი სქელი და წებოვანი იქნება.

3

საშუალო ქვაბში საშუალო ტემპერატურაზე ზეთი 4 სმ სიმაღლეზე ჩაასხით. როცა ზეთი 185 C-ზე გაცხელდება, კოვზის დახმარებით ცომის პატარ–პატარა გუნდები გააკეთეთ და ცხელ ზეთში ჩააგდეთ. ბურთები სათითაოდ მოათავსეთ ზეთში და წვით საშუალო ტემპერატურაზე გადაბრაწვამდე, დაახლოებით 3–4 წუთით. წვისას პონჩიკები გადააბრუნეთ, რომ ყველა მხარეს თანაბრად შეიწვას. ქვაბში ერთდროულად ბევრი გუნდა არ მოათავსოთ, რადგანაც ზეთი გაცივდება. წვისას ზეთის ტემპერატურა 180 C უნდა იყოს.

4

თეფშზე ქაღალდის ხელსახოცი დააფინეთ და ქვაბიდან ამოღებული პონჩიკები ზედ დააწყვეთ. მოაყარეთ შაქრის პუდრა და გემრიელად მიირთვით.

ტემპერატურის საკონტროლებლად გამოიყენეთ სამზარეულოს თერმომეტრი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
შემწვარი ბადრიჯანი მაიონეზით – მარტივი და გემრიელია :)
შემწვარი ბადრიჯანი მაიონეზით – მარტივი და გემრიელია :)
ავტორი:
გაიხსენეთ ბავშვობის საყვარელი გემო და მოამზადეთ „კორჟიკი“ შინ მარტივად ჩვენი რეცეპტის დახმარებით :)
გაიხსენეთ ბავშვობის საყვარელი გემო და მოამზადეთ „კორჟიკი“ შინ მარტივად ჩვენი რეცეპტის დახმარებით :)
ავტორი:
საზაფხულო ცივი წვნიანი – მარტივი, იაფი და ჯანსაღი კერძი.
საზაფხულო ცივი წვნიანი – მარტივი, იაფი და ჯანსაღი კერძი.
ავტორი:
შჩი ყველასათვის კარგად ნაცნობი ბორშის წინაპარია. თუმცა  შჩის ინგრედიენტები გაცილებით მრავალფეროვანია.
შჩი ყველასათვის კარგად ნაცნობი ბორშის წინაპარია. თუმცა შჩის ინგრედიენტები გაცილებით მრავალფეროვანია.
ავტორი: