რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

შჩი | რუსული კომბოსტოს წვნიანი

შჩი ყველასათვის კარგად ნაცნობი ბორშის წინაპარია. თუმცა შჩის ინგრედიენტები გაცილებით მრავალფეროვანია.
შჩი ყველასათვის კარგად ნაცნობი ბორშის წინაპარია. თუმცა  შჩის ინგრედიენტები გაცილებით მრავალფეროვანია.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
8   ჭიქა საქონლის ბულიონი
700   გრამი მწვანე კომბოსტო
4   კბილი ნიორი
3   ცალი საშუალო კარტოფილი
2   ცალი საშუალო ხახვი
2   ცალი საშუალო პომიდორი
2   ცალი პატარა ბოლოკი
1   ცალი პრასი (ქვედა ნაწილი)
1   ცალი დიდი სტაფილო
3   ცალი დაფნის ფოთოლი
2   ს/კ კარაქი
1   ჩ/კ შავი პილპილის მარცვლები
1   ჩ/კ კვლიავი
2   ს/კ არაჟანი
1   ჩ/კ კამა (1 ულუფაზე)
1   ჩ/კ ოხრახუში (1 ულუფაზე)
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წვრილად დაჭერით (ან გახეხეთ) კომბოსტო, პომიდორი (გარეცხილი) და ბოლოკი (გათლილი). გათალეთ და გახეხეთ სტაფილო.

2

გაფრცქვენით და დაჭერით ნიორი და ხახვი.

3

გარეცხეთ პრასი და დაჭერით რგოლებად.

4

კარტოფილი გათალეთ და ლუკმებად დაჭერით.

5

გაალღვეთ კარაქი მოზრდილ ქვაბში.

6

ჩაყარეთ ნიორი, ხახვი, ბოლოკი, პრასი და სტაფილო. თუშეთ მაღალ ტემპერატურაზე 5–10 წუთით, სანამ ბოსტნეული არ დარბილდება.

7

დაამატეთ ბულიონი (ან დასაშვებია წყალიც ვეგეტარიანელებისთვის) და მიიყვანეთ დუღილამდე.

8

ჩააყარეთ კომბოსტო, კარტოფილი, პომიდორი, დაფნა, პილპილი და კვლიავი.

9

შეამცირეთ ტემპერატურა მინიმუმამდე და დააფარეთ თავსახური. ადუღეთ დაახლოებით 1 საათი ან მანამ, სანამ ბოსტნეული არ მოიხარშება. დროდადრო მოურიეთ.

10

ამოიღეთ დაფნის ფოთლები. შემდეგ დაჭერით კამა და/ან ოხრახუში.

11

გადმოასხით წვნიანი ჯამებში.

12

სურვილისამებრ ზემოდან დაამატეთ არაჟანი და მოაყარეთ კამა და/ან ოხრახუში.

შეგიძლიათ, მიირთვათ მაშინვე, თუმცა ასევე გემრიელია, თუ გააგრილებთ და მაცივარში 1–2 დღით გააჩერებთ. მიირთმევენ ცივადაც. ასევე მიირთმევენ კარაქთან და ჭვავის პურთან ერთად.

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
შემწვარი ბადრიჯანი მაიონეზით – მარტივი და გემრიელია :)
შემწვარი ბადრიჯანი მაიონეზით – მარტივი და გემრიელია :)
ავტორი:
საოცრად რბილი, ტკბილი და გემრიელი პონჩიკები რუსული სამზარეულოდან.
საოცრად რბილი, ტკბილი და გემრიელი პონჩიკები რუსული სამზარეულოდან.
ავტორი:
საზაფხულო ცივი წვნიანი – მარტივი, იაფი და ჯანსაღი კერძი.
საზაფხულო ცივი წვნიანი – მარტივი, იაფი და ჯანსაღი კერძი.
ავტორი:
გაიხსენეთ ბავშვობის საყვარელი გემო და მოამზადეთ „კორჟიკი“ შინ მარტივად ჩვენი რეცეპტის დახმარებით :)
გაიხსენეთ ბავშვობის საყვარელი გემო და მოამზადეთ „კორჟიკი“ შინ მარტივად ჩვენი რეცეპტის დახმარებით :)
ავტორი: