რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

პონჩიკი

საოცრად რბილი, ტკბილი და გემრიელი პონჩიკები რუსული სამზარეულოდან.
საოცრად რბილი, ტკბილი და გემრიელი პონჩიკები რუსული სამზარეულოდან.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
12   ჭიქა ფქვილი
1 12   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
14   ჩ/კ მარილი
1   ცალი დიდი კვერცხი
4   ს/კ შაქარი
12   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
2   ჭიქა ხაჭო
მცენარეული ზეთი
შაქრის პუდრა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

პატარა თასში აურიეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და მარილი.

2

საშუალო თასში მიქსერით კვერცხი 20 წუთით თქვიფეთ, შემდეგ დაუმატეთ შაქარი და ვანილი და თქვიფეთ 1 წუთით. დაუმატეთ ხაჭო და თქვიფეთ კარგად შერევამდე, დაახლოებით 20 წუთით. კოვზით კარგად შეურიეთ ფქვილის ნაზავი. ცომი სქელი და წებოვანი იქნება.

3

საშუალო ქვაბში საშუალო ტემპერატურაზე ზეთი 4 სმ სიმაღლეზე ჩაასხით. როცა ზეთი 185 C-ზე გაცხელდება, კოვზის დახმარებით ცომის პატარ–პატარა გუნდები გააკეთეთ და ცხელ ზეთში ჩააგდეთ. ბურთები სათითაოდ მოათავსეთ ზეთში და წვით საშუალო ტემპერატურაზე გადაბრაწვამდე, დაახლოებით 3–4 წუთით. წვისას პონჩიკები გადააბრუნეთ, რომ ყველა მხარეს თანაბრად შეიწვას. ქვაბში ერთდროულად ბევრი გუნდა არ მოათავსოთ, რადგანაც ზეთი გაცივდება. წვისას ზეთის ტემპერატურა 180 C უნდა იყოს.

4

თეფშზე ქაღალდის ხელსახოცი დააფინეთ და ქვაბიდან ამოღებული პონჩიკები ზედ დააწყვეთ. მოაყარეთ შაქრის პუდრა და გემრიელად მიირთვით.

ტემპერატურის საკონტროლებლად გამოიყენეთ სამზარეულოს თერმომეტრი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
საზაფხულო ცივი წვნიანი – მარტივი, იაფი და ჯანსაღი კერძი.
საზაფხულო ცივი წვნიანი – მარტივი, იაფი და ჯანსაღი კერძი.
ავტორი:
შემწვარი ბადრიჯანი მაიონეზით – მარტივი და გემრიელია :)
შემწვარი ბადრიჯანი მაიონეზით – მარტივი და გემრიელია :)
ავტორი:
გაიხსენეთ ბავშვობის საყვარელი გემო და მოამზადეთ „კორჟიკი“ შინ მარტივად ჩვენი რეცეპტის დახმარებით :)
გაიხსენეთ ბავშვობის საყვარელი გემო და მოამზადეთ „კორჟიკი“ შინ მარტივად ჩვენი რეცეპტის დახმარებით :)
ავტორი:
შჩი ყველასათვის კარგად ნაცნობი ბორშის წინაპარია. თუმცა  შჩის ინგრედიენტები გაცილებით მრავალფეროვანია.
შჩი ყველასათვის კარგად ნაცნობი ბორშის წინაპარია. თუმცა შჩის ინგრედიენტები გაცილებით მრავალფეროვანია.
ავტორი: