რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ფოკაჩა

იტალიური სურნელოვანი პური
იტალიური სურნელოვანი პური
5

0:45:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

ზედაპირისთვის გამოვიყენე ბოსტნეული გემოვნების მიხედვით - ჩემივე მომზადებული გამომშრალი პომიდორი ჩერი, სხვადასხვა ფერის ტკბილი წიწაკა, ზეთისხილი, ნიახურის ღეროები, ორეგანო და შავი სეზამი.

რეცეპტის ინგრედიენტები
300   მლ/ლ თბილი წყალი
7   გრამი მშრალი საფუარი
1   ს/კ შაქარი
500   გრამი თეთრი ფქვილი
1   ს/კ მარილი
60   მლ/ლ ცივი დაწურვის ზეითუნის ზეთი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ცომის მომზადება: ცალკე დავაყენოთ ცომის ხაში, დაახლოვებით 120 მლ/გ თბილი წყლის, საფუარისა და შქრის ნაზავით (დაველოდოთ ამოფუვებას). ფქვილი და მარილი გავცრათ და დავუმატოთ გამზადებული საფუარი, 2ს/კ ზეთი და დარჩენილი წყალი. კარგად მოვზილოთ თუ საჭირო გახდება წყალი კიდევ დავუმატოთ.ცომი გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ წედაპირზე და კარგად გადავზილოთ სანამ ელასტიური არ გახდება, შემდეგ გადავიტანოთ ზეთწამუსმულ ფორმაში და დაველოდოთ  სანამ კარგად არ აფუვდება, აფუებულ ცომზე ზეთიანი თითებით ჩავჭყლიტოთ ცომი და დავალაგოთ სასურველ ფორმებად დაჭრილი ბოსტნეული.

2

ელექტროღუმელი გავახუროთ 230 გრადუსზე და შევდაგათ ღუმელში და გავაჩეროთ სანამ არ გაოქროსფერდება ფოკაჩას ზედაპირი.

გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
2 კომენტარი

marniep_
03/14/2024
È meraviglioso
maiko696969
03/14/2024
la mia focaccia il mio piatto preferito
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
პური ახალი არომატებით
პური ახალი არომატებით
ავტორი:
ჯანსაღი და ნოყიერი საუზმე
ჯანსაღი და ნოყიერი საუზმე
ავტორი:
გამოაცხვეთ თბილი, ხრაშუნა ფრანგული ბაგეტები შინ ამ რეცეპტის დახმარებით :)
გამოაცხვეთ თბილი, ხრაშუნა ფრანგული ბაგეტები შინ ამ რეცეპტის დახმარებით :)
ავტორი:
სახლში გამომცხვარ ფუმფულა პურს არაფერი სჯობს. მოამზადეთ ამ რეცეპტის მიხედვით მარტივად და გემრიელად :)
სახლში გამომცხვარ ფუმფულა პურს არაფერი სჯობს. მოამზადეთ ამ რეცეპტის მიხედვით მარტივად და გემრიელად :)
ავტორი: