პატარა ბეზეს ტორტები
მარტივი კულინარიული რეცეპტი პატარა და არაჩვეულებრივი ბეზეს ტორტების მოსამზადებლად.
კვერცხის ცილა ათქვიფეთ მარილთან ერთად გამაგრებამდე, თანდათან შეურიეთ 150 გრამი შაქარი. დარჩენილი 50 გრამი კი აურიეთ სახამებელს და შემდეგ დაუმატეთ ბეზეს.
გააცხელეთ ღუმელი 100C გრადუსზე. საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი. ბეზე ჩაასხით ტორტის მოსართავ(კრემის) ხელსაწყოში და მისი გამოყენებით საცხობ ფირფიტაზე დასვით დაახლოებით 8 ცალი ექვს-სანტიმეტრიანი დიაგონალის მქონე ბეზე. შედგით ღუმელში და აცხვეთ 1 საათის განმავლობაში. შემდეგ გადმოდგით და გააგრილეთ.
გათალეთ კივი და დაჭერით თხელ ნაჭრებად. ბანანი გაფცქვენით და დაჭერით. ხილს მოაყარეთ შაქრის პუდრა. გამომცხვარი ბეზე დააწყვეთ ლანგარზე და მორთეთ შაქარმოყრილი ხილით. ჟელე გაატარეთ საცერში და წაუსვით ხილს.