რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

კალაბაშის ჰალვა

გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი

0:45:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
4   ს/კ კარაქი
300   გრამი კალაბაში
12   ლიტრი რძე
8   ს/კ შაქარი
12   ჩ/კ კარდამონი
4   ს/კ თხილი
1   ს/კ ქიშმიში
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

პირველ რიგში გარეცხეთ, გათალეთ და გახეხეთ 300 გრამი კალაბაში. (კალაბაშს არ უნდა ჰქონდეს მომჟაო ან მომწარო გემო, ასეთი კალაბაში არ გამოგადგებათ). უნდა მიიღოთ კარგად გავსებული 2 ჩაის ჭიქა გახეხილი კალაბაში.

2

გააცხელეთ ღრმა ტაფა ან საშუალო ზომის ქვაბი. ქვაბში მოათავსეთ კარაქი, ცოტა ხანში დაუმატეთ გახეხილი კალაბაში და მოშუშეთ დაბალ ან საშუალო ცეცხლზე. ხშირად ურიეთ.

3

როგორც კი კალაბაში ტენიანობას დაკარგავს, დაუმატეთ ნახევარი ლიტრი რძე. ხარშეთ რძის წამოდუღებამდე და რამოდენიმეჯერ ამოურიეთ. როდესაც რძე ადუღდება, ყურადღებით იყავით, რომ არ გადმოვიდეს და აქტიურად ურიეთ მანამ, სანამ რძის 3/4 (75%) არ დაშრება.

4

შემდეგ დაუმატეთ შაქარი, კარდამონის ფხვნილი 1/2 ჩ/კ ან 5-6 მარცვალი და წვრილად დაჭრილი თხილი (ნუში ან/და ქეშიუ - ინდური თხილი). ურიეთ სანამ მასა შესქელებას არ დაიწყებს.

5

როდესაც ჰალვა კარგად გამოშრება, გადმოდგით ცეცხლიდან და დაუმატეთ ქიშმიში (არ არის სავალდებულო). გაალამაზეთ თხილის მარცვლებით, მიირთვით ცხლად ან გააგრილეთ. დარჩენილი ჰალვა შეინახეთ მაცივარში.

 

რეცეპტის უკეთ გასაგებად, შეგიძლიათ ნახოთ ვიდეო: lauki ka halwa

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
შოკოლადის ბეზე – მსუბუქი და გემრიელი ტკბილეული.
შოკოლადის ბეზე – მსუბუქი და გემრიელი ტკბილეული.
ავტორი:
გემრიელი ბეზეს დესერტი ნაღების კრემითა და ხილით. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით საყვარელ ადამიანებს :)
გემრიელი ბეზეს დესერტი ნაღების კრემითა და ხილით. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით საყვარელ ადამიანებს :)
ავტორი:
მარტივი კულინარიული რეცეპტი პატარა და არაჩვეულებრივი ბეზეს ტორტების მოსამზადებლად.
მარტივი კულინარიული რეცეპტი პატარა და არაჩვეულებრივი ბეზეს ტორტების მოსამზადებლად.
ავტორი:
კარამელის შინ მომზადება ისეთი მარტივია, რომ, ალბათ, აღარასდროს იყიდით მაღაზიაში. გამოიყენეთ სხვადასხვა ტკბილეულობის მოსართავად.
კარამელის შინ მომზადება ისეთი მარტივია, რომ, ალბათ, აღარასდროს იყიდით მაღაზიაში. გამოიყენეთ სხვადასხვა ტკბილეულობის მოსართავად.
ავტორი: