რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ნიგვზის ნაყინი

ზაფხულის ცხელ დღეებში ამ იდეალური ნიგვზის ნაყინის სახლში მომზადება ყველასათვის სასურველია.
ზაფხულის ცხელ დღეებში ამ იდეალური ნიგვზის ნაყინის სახლში მომზადება ყველასათვის სასურველია.

0:25:00
2 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჭიქა გათქვეფილი ნაღები
1   ჭიქა რძე
23   ჭიქა ნიგოზი
12   ჭიქა შაქარი
1   ცალი კვერცხი ან კვერცხის გული
დაქუცმაცებული ნიგოზი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ორი მესამედი ჭიქა ნიგოზი წყალში დაახლოებით ნახევარი საათით გააჩერეთ, რომ კარგად დარბილდეს, რაც შემდგომში მისგან ნაყინისთვის საჭირო ფაფის გაკეთებას გაგიადვილებთ. თუ ჩქარობთ, შეგიძლიათ ეს ეტაპი გამოტოვოთ და დანაყვის შემდეგ უბრალოდ ცოტაოდენი წყალი დაამატოთ.

2

ტაფაზე კვერცხის გულში ან მთლიან კვერცხში ნელ-ნელა შეურიეთ ცოტაოდენი რძე თანაბრად შერევამდე, შემდეგ ჩაუმატეთ დარჩენილი რძეც (მთლიანობაში ერთი ჭიქა), ერთი ჭიქა ნაღები და ნახევარი მოზრდილი ჭიქა შაქარი. მსუბუქად მოურიეთ, სანამ შაქარი არ გალღვება. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 15 წუთის განმავლობაში. დროდადრო მოურიეთ. მნიშვნელოვანია, ცეცხლი დაბალზე იყოს, რათა კვერცხმა ნაყინი არ დააკოშტოს. ეს მომენტი მხოლოდ კვერცხის უსაფრთხოდ მისართმევადაა საჭირო.

3

ნიგოზი დალბობის შემდეგ გადაწურეთ და 1 წუთის განმავლობაში სწრაფი ტემპით ნაყეთ. უნდა მიიღოთ ფაფისებრი მასა. თუ ის წინასწარ არ დაალბეთ, მაშინ ორი მესამედი ჭიქა ნიგოზი დანაყეთ მეოთხედი ჭიქა წყალთან ერთად.

4

გლუვი მასის მისაღებად, მომზადებული თხევადი ნაყინი გაწურეთ. შემდეგ ჩაყარეთ მასში დანაყული ნიგოზი და კარგად მოურიეთ. სრულიად გლუვი ნაყინის მისაღებად კი ეს მასა კვლავ გადაწურეთ, ამჯერად უკვე მინის კონტეინერში, რომელშიც ნაყინს გაყინავთ. თუ ნიგვზის რამდენიმე ნატეხი არ განაღვლებთ და პირიქით, ფიქრობთ, რომ ის ნაყინს დაამშვენებს, მაშინ ეს ეტაპი შეგიძლიათ გამოტოვოთ.

5

გაყინეთ ნარევი. სრულყოფილად გლუვი ნიგვზის ნაყინის მისაღებად რამდენჯერმე, 3–4 საათში ერთხელ გამოდგით და აურიეთ ჩანგლით. თუკი ნაყინის აპარატი გაქვთ, ყველაფერს თავად მიხედავს. სურვილისამებრ მირთმევამდე მოაყარეთ დაჭრილი ნიგოზი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ვინც შოკოლადის ნაყინს ანიჭებთ უპირატესობას, ეს რეცეპტი არ გამოტოვოთ :)
ვინც შოკოლადის ნაყინს ანიჭებთ უპირატესობას, ეს რეცეპტი არ გამოტოვოთ :)
ავტორი:
ამ რეცეპტში თავს უგემრიელესეი ინგრედიენტები იყრიან, ამიტომ მის მომზადებას დიდი ენთუზიაზმი ახლავს თან.
ამ რეცეპტში თავს უგემრიელესეი ინგრედიენტები იყრიან, ამიტომ მის მომზადებას დიდი ენთუზიაზმი ახლავს თან.
ავტორი:
ბანანისა და მარწყვის გემრიელი ნაყინი ცხელი დღეების გასაგრილებლად :)
ბანანისა და მარწყვის გემრიელი ნაყინი ცხელი დღეების გასაგრილებლად :)
ავტორი:
რა შეიძლება იყოს უკეთესი ზაფხულის ცხელ დღეებში თუ არა ნესვის ნაყინი? იხილეთ რეცეპტი.
რა შეიძლება იყოს უკეთესი ზაფხულის ცხელ დღეებში თუ არა ნესვის ნაყინი? იხილეთ რეცეპტი.
ავტორი: