რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

შემწვარი ატამი ნაყინით

შემწვარი ატამი მასკარპონეს ნაყინით ძალიან გემრიელი ევროპული დესერტია. მოამზადეთ ის საკუთარ სახლში!
შემწვარი ატამი მასკარპონეს ნაყინით ძალიან გემრიელი ევროპული დესერტია. მოამზადეთ ის საკუთარ სახლში!

0:00:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

გთავაზობთ რეცეპტს დაახლოებით 3 საათში 4 პორცია საუკეთესო ატმის დესერტის მოსამზადებლად. შემწვარი ატამი მასკარპონეს ნაყინით ძალიან გემრიელი ევროპული დესერტია, რომლის მომზადებას უკვე საკუთარ სახლშიც შეძლებთ სწორედ ამ რეცეპტის დახმარებით!
 

რეცეპტის ინგრედიენტები
4   ცალი დიდი კვერცხის გული
34   ჭიქა შაქარი
2   ს/კ შაქარი
2   ჭიქა რძე
200   გრამი მასკარპონე
12   ჩ/კ ახლადგამოწურული ლიმონის წვენი
მწიკვი მარილი
2   ჭიქა მშრალი თეთრი ღვინო
2   ს/კ თაფლი
1   ჭიქა წყალი
14   ჭიქა შაქარი
1   ღერი როზმარინი
4   ცალი დიდი ატამი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ჯერ დაიწყეთ ნაყინის მომზადება: დიდი ზომის თასში მიქსერით გათქვიფეთ კვერცხის გულები და 3/4 ჭიქა შაქარი ჰაეროვანი მასის მიღებამდე(3 წუთი საშუალო/მაღალი სიჩქარით). ქვაბში ჩაასხით რძე, ჩაუმატეთ 2 სუფრის კოვზი შაქარი და მიიყვანეთ დუღილამდე. შემდეგ ფრთხილად ჩაუმატეთ ცხელი რძე კვერცხის მასას და ნელა შეურიეთ. მიღებული მასა გადაიტანეთ ქვაბში და დადგით ზომიერ ცეცხლზე(საჭიროა, რომ ცოტათი შესქელდეს). მუდმივად ურიეთ ხის კოვზით, დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში; ნუ აადუღებთ.

2

დიდი ზომის თასში ჩაასხით ცივი წყალი ყინულებით. გადაიტანეთ მომზადებული მასა საშუალო ზომის თასში და ჩადგით დიდ თასში გასაცივებლად. თან ჩაუმატეთ იტალიური ნაღების ყველი მასკარპონე, ლიმონის წვენი, მწიკვი მარილი და 30 წუთის განმავლობაშიდროგამოშვებით ურიეთ. გადაიტანეთ მომზადებული კრემი ჰერმეტულ კონტეინერში და შედგით საყინულეში სულ მცირე 2 საათით.

3

ამასობაში კი შეწვით ატამიც: დიდი ზომის ქვაბში ერთმანეთს შეურიეთ მშრალი თეთრი ღვინო, 2 სუფრის კოვზი თაფლი, 1 ჭიქა წყალი, 1/4 ჭიქა შაქარი და მიიყვანეთ დუღილამდე. ადუღეთ მანამ, სანამ არსებული მასა არ განახევრდება მოცულობით(დაჭირდება დაახლოებით 30 წუთი). შემდეგ ჩაუმატეთ 1 ღერი როზმარინი და 10 წუთის შემდეგ ისევ ამოიღეთ უკან.

4

გააცხელეთ ღუმელი 175C გრადუსამდე(350F). 20სმ ზომის საცხობ ლანგარზე დაალაგეთ ატმის 8 ნაჭერი(შუაზე გაჭრილი 4 ატამი). ატამი უნდა იყოს მწიფე, მაგრამ მყარი, გათლილი და კურკაამოცლილი. მოასხით მომზადებული სიროფი და შედგით შესაწვავად დაახლოებით 40 წუთით, სანამ ატამი არ დარბილდება. დროგამოშვებით გადააბრუნეთ ატმის ნაჭრები და ხელახლა მოასხით წვენი.

5

გადაანაწილეთ ნაყინი 4 ცალ თასში, ზემოდან დაალაგეთ 2-2 ნაჭერი შემწვარი ატამი, მოასხით ცოტაოდენი ცხელი სიროფი და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ხაჭოს დესერტი
ხაჭოს დესერტი
გამაგრილებელი და ზაფხულის გემოებით გაჯერებული დესერტი არაჩვეულებრივი განწყობისთვის.
ავტორი:
რაბაბას ტყემალი
რაბაბას ტყემალი
ტყემლის რეცეპტი ქართველი ემიგრანტებისთვის.
ავტორი:
საუზმე მარტივი მოსამზადებელი
საუზმე მარტივი მოსამზადებელი
მოგესალემებით მე ვარ მიშკა და მინდა გაგიზიაროთ ჩემი მოგონილი რეცეპტი საუზმისთვის :)) <3 გამოდის 4 დიდი ნაჭერი:)
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
ეს მარტივი რეცეპტი ყველანაირ წარმოდგენას შეგიცვლით ნაყინის სენდვიჩებზე.
ეს მარტივი რეცეპტი ყველანაირ წარმოდგენას შეგიცვლით ნაყინის სენდვიჩებზე.
ავტორი:
ამ რეცეპტში თავს უგემრიელესეი ინგრედიენტები იყრიან, ამიტომ მის მომზადებას დიდი ენთუზიაზმი ახლავს თან.
ამ რეცეპტში თავს უგემრიელესეი ინგრედიენტები იყრიან, ამიტომ მის მომზადებას დიდი ენთუზიაზმი ახლავს თან.
ავტორი:
ბანანისა და მარწყვის გემრიელი ნაყინი ცხელი დღეების გასაგრილებლად :)
ბანანისა და მარწყვის გემრიელი ნაყინი ცხელი დღეების გასაგრილებლად :)
ავტორი:
ალუბლის შერბეთი მზადდება ძალიან მარტივად და აგრილებს ძალიან გემრიელად! შეაფასეთ რეცეპტი :)
ალუბლის შერბეთი მზადდება ძალიან მარტივად და აგრილებს ძალიან გემრიელად! შეაფასეთ რეცეპტი :)
ავტორი: