რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

შემწვარი ატამი ნაყინით

შემწვარი ატამი მასკარპონეს ნაყინით ძალიან გემრიელი ევროპული დესერტია. მოამზადეთ ის საკუთარ სახლში!
შემწვარი ატამი მასკარპონეს ნაყინით ძალიან გემრიელი ევროპული დესერტია. მოამზადეთ ის საკუთარ სახლში!

0:00:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

გთავაზობთ რეცეპტს დაახლოებით 3 საათში 4 პორცია საუკეთესო ატმის დესერტის მოსამზადებლად. შემწვარი ატამი მასკარპონეს ნაყინით ძალიან გემრიელი ევროპული დესერტია, რომლის მომზადებას უკვე საკუთარ სახლშიც შეძლებთ სწორედ ამ რეცეპტის დახმარებით!
 

რეცეპტის ინგრედიენტები
4   ცალი დიდი კვერცხის გული
34   ჭიქა შაქარი
2   ს/კ შაქარი
2   ჭიქა რძე
200   გრამი მასკარპონე
12   ჩ/კ ახლადგამოწურული ლიმონის წვენი
მწიკვი მარილი
2   ჭიქა მშრალი თეთრი ღვინო
2   ს/კ თაფლი
1   ჭიქა წყალი
14   ჭიქა შაქარი
1   ღერი როზმარინი
4   ცალი დიდი ატამი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ჯერ დაიწყეთ ნაყინის მომზადება: დიდი ზომის თასში მიქსერით გათქვიფეთ კვერცხის გულები და 3/4 ჭიქა შაქარი ჰაეროვანი მასის მიღებამდე(3 წუთი საშუალო/მაღალი სიჩქარით). ქვაბში ჩაასხით რძე, ჩაუმატეთ 2 სუფრის კოვზი შაქარი და მიიყვანეთ დუღილამდე. შემდეგ ფრთხილად ჩაუმატეთ ცხელი რძე კვერცხის მასას და ნელა შეურიეთ. მიღებული მასა გადაიტანეთ ქვაბში და დადგით ზომიერ ცეცხლზე(საჭიროა, რომ ცოტათი შესქელდეს). მუდმივად ურიეთ ხის კოვზით, დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში; ნუ აადუღებთ.

2

დიდი ზომის თასში ჩაასხით ცივი წყალი ყინულებით. გადაიტანეთ მომზადებული მასა საშუალო ზომის თასში და ჩადგით დიდ თასში გასაცივებლად. თან ჩაუმატეთ იტალიური ნაღების ყველი მასკარპონე, ლიმონის წვენი, მწიკვი მარილი და 30 წუთის განმავლობაშიდროგამოშვებით ურიეთ. გადაიტანეთ მომზადებული კრემი ჰერმეტულ კონტეინერში და შედგით საყინულეში სულ მცირე 2 საათით.

3

ამასობაში კი შეწვით ატამიც: დიდი ზომის ქვაბში ერთმანეთს შეურიეთ მშრალი თეთრი ღვინო, 2 სუფრის კოვზი თაფლი, 1 ჭიქა წყალი, 1/4 ჭიქა შაქარი და მიიყვანეთ დუღილამდე. ადუღეთ მანამ, სანამ არსებული მასა არ განახევრდება მოცულობით(დაჭირდება დაახლოებით 30 წუთი). შემდეგ ჩაუმატეთ 1 ღერი როზმარინი და 10 წუთის შემდეგ ისევ ამოიღეთ უკან.

4

გააცხელეთ ღუმელი 175C გრადუსამდე(350F). 20სმ ზომის საცხობ ლანგარზე დაალაგეთ ატმის 8 ნაჭერი(შუაზე გაჭრილი 4 ატამი). ატამი უნდა იყოს მწიფე, მაგრამ მყარი, გათლილი და კურკაამოცლილი. მოასხით მომზადებული სიროფი და შედგით შესაწვავად დაახლოებით 40 წუთით, სანამ ატამი არ დარბილდება. დროგამოშვებით გადააბრუნეთ ატმის ნაჭრები და ხელახლა მოასხით წვენი.

5

გადაანაწილეთ ნაყინი 4 ცალ თასში, ზემოდან დაალაგეთ 2-2 ნაჭერი შემწვარი ატამი, მოასხით ცოტაოდენი ცხელი სიროფი და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
ალუბლის შერბეთი მზადდება ძალიან მარტივად და აგრილებს ძალიან გემრიელად! შეაფასეთ რეცეპტი :)
ალუბლის შერბეთი მზადდება ძალიან მარტივად და აგრილებს ძალიან გემრიელად! შეაფასეთ რეცეპტი :)
ავტორი:
ეს მარტივი რეცეპტი ყველანაირ წარმოდგენას შეგიცვლით ნაყინის სენდვიჩებზე.
ეს მარტივი რეცეპტი ყველანაირ წარმოდგენას შეგიცვლით ნაყინის სენდვიჩებზე.
ავტორი:
ზაფხულის ცხელ დღეებში ამ იდეალური ნიგვზის ნაყინის სახლში მომზადება ყველასათვის სასურველია.
ზაფხულის ცხელ დღეებში ამ იდეალური ნიგვზის ნაყინის სახლში მომზადება ყველასათვის სასურველია.
ავტორი:
ბანანისა და მარწყვის გემრიელი ნაყინი ცხელი დღეების გასაგრილებლად :)
ბანანისა და მარწყვის გემრიელი ნაყინი ცხელი დღეების გასაგრილებლად :)
ავტორი: