მეგრული აჯიკა
სანელებლებით გაჯერებული მეგრული ცხარე აჯიკის რეცეპტი.
თუ გსურთ აჯიკა ძალიან ცხარე გამოვიდეს, მაშინ 700 გრ წითელი მწარე წიწაკა და 300 გრ ბულგარული წიწაკა შეურიეთ.
წიწაკა და მწვანილები კარგად გარეცხეთ და ბოლომდე გააშრეთ.
მწარე წიწაკა და ბულგარული შუაზე გაჭერით და მოაშორეთ თესლი. გამოიყენეთ ხელთათმანები.
გაარჩიეთ ნიორი.
ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ წიწაკები, ნიორი, ოხრახუში, ნიახური და რეჰანი.
გადაიტანეთ დიდ თასში და დაუმატეთ სანელებლები და მარილი.
გატარებული ინგრედიენტები ხელით კარგად აურიეთ. აუცილებლად გამოიყენეთ ხელთათმანები.
მიირთვით ხორცთან ან სხვა კერძთან ერთად.