რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მაფინები კანადურად

გამოაცხვეთ და დააგემოვნეთ! ასიამოვნეთ ყველას, ვინც გიყვართ და მათაც, ვისაც გინდათ, რომ უყვარდეთ ;)
გამოაცხვეთ და დააგემოვნეთ! ასიამოვნეთ ყველას, ვინც გიყვართ და მათაც, ვისაც გინდათ, რომ უყვარდეთ ;)

0:00:00
12 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1 12   ჭიქა ქიშმიში
34   ჭიქა შაქარი
115   გრამი კარაქი
2   ცალი კვერცხი
12   ჭიქა რძე
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
1 12   ჭიქა ფქვილი
2   ჩ/კ გამაფხვიერებელი/საცხობი ფხვნილი
1   ჩ/კ საჭმელი სოდა
მწიკვი მარილი
12   ჭიქა დაქუცმაცებული ნიგოზი
14   ჭიქა ნეკერჩხლის სიროფი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დაჭერით კარაქი პატარა კუბიკებად და მოათავსეთ დიდ, სქელძირიან ქვაბში ქიშმიშთან, შაქართან, 2 კვერცხთან, რძესთან და ვანილთან ერთად. დადგით საშუალო ცეცხლზე და ხშირ-ხშირად ურიეთ მანამ, სანამ მასა არ გაცხელდება და შესქელდება, დაახლოებით 4-5 წუთის განმავლობაში(როცა უკვე ბუშტებს გაიკეთებს). შემდეგ ხუფის გარეშე შედგით მაცივარში, გასაგრილებლად, და გადადით რეცეპტის მორიგ ეტაპზე.

2

გააცხელეთ ღუმელი 190 C გრადუსზე. მოაცხეთ ცხიმი მაფინების 12 ჭიქის ფორმას.

3

დიდი ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ ფქვილი, სოდა, საცხობი ფხვნილი და მწიკვი მარილი. გაუკეთეთ ჩაღრმავება ცენტრში და ჩაასხით უკვე ნელთბილი რძიანი მასა. ურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე და შემდეგ ეს ცომი ფორმებში გადაანაწილეთ.

4

მოათავსეთ ფირფიტა ღუმელის ცენტრში და აცხვეთ თქვენი მაფინები 190 C გრადუსზე 15-17 წუთის განმავლობაში, სანამ დესერტი ოქროსფერ შეფერილობას არ მიიღებს.

5

გამოცხობისთანავე თანაბრად მოასხით ნეკერჩხლის სიროფი (დაახლოებით 1 ჩაის კოვზი თითოს), მოაყარეთ დაქუცმაცებული ნიგოზი და 10 წუთით ფორმაშივე დატოვეთ. ბოლოს, გადმოიღეთ მაფინები ფორმებიდან და გემრიელად მიირთვით, სანამ გაცივდებოდეს.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარტივი რეცეპტი ინგლისური მაფინების მოსამზადებლად.
მარტივი რეცეპტი ინგლისური მაფინების მოსამზადებლად.
ავტორი:
ამ მაფინებს ისეთივე გემო აქვს, როგორიც დარიჩინიან დონატებს! საიდუმლო ინგრედიენტი კი მუსკატის კაკალია.
ამ მაფინებს ისეთივე გემო აქვს, როგორიც დარიჩინიან დონატებს! საიდუმლო ინგრედიენტი კი მუსკატის კაკალია.
ავტორი:
გემრიელი შვრიის მაფინები, რომლებიც მალე ცხვება. ისიამოვნეთ, ეს კულინარიაა.
გემრიელი შვრიის მაფინები, რომლებიც მალე ცხვება. ისიამოვნეთ, ეს კულინარიაა.
ავტორი:
მაფინები ხრამუნა ზედაპირით და წვნიანი ყურძნით. ჩაიტკბარუნეთ პირი :)
მაფინები ხრამუნა ზედაპირით და წვნიანი ყურძნით. ჩაიტკბარუნეთ პირი :)
ავტორი: