რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ყურძნის მაფინები

მაფინები ხრამუნა ზედაპირით და წვნიანი ყურძნით. ჩაიტკბარუნეთ პირი :)
მაფინები ხრამუნა ზედაპირით და წვნიანი ყურძნით. ჩაიტკბარუნეთ პირი :)

0:50:00
15 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჭიქა შაქარი
12   ჭიქა უმარილო კარაქი
2   ცალი კვერცხი
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
2 12   ჭიქა ფქვილი
1   ჩ/კ საცხობი სოდა
34   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
14   ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
1   ჭიქა მოუხდელი რძე
1 12   ჭიქა ყურძნის მარცვლები
1   ჭიქა შაქარი მოსაყრელად
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 200 C-ზე. მიქსერით შაქარი და კუბიკებად დაჭრილი კარაქი(ოთახის ტემპერატურის) ფაფუკი მასის მიღებამდე 3–5 წუთით თქვიფეთ. დაუმატეთ კვერცხები(ოთახის ტემპერატურის) სათითაოდ, თასის კიდეები კოვზით ჩაწმინდეთ და დაუმატეთ ვანილის ექსტრაქტი.

2

საშუალო თასში აურიეთ ფქვილი, სოდა, გამაფხვიერებელი და დარიჩინი. ფქვილის ნაზავის მესამედი კვერცხის ნაზავს დაუმატეთ და ათქვიფეთ. შემდეგ შეურიეთ რძის ნახევარი. დაუმატეთ კიდევ ფქვილის მესამედი, ათქვიფეთ და შეურიეთ დარჩენილი რძე. შეათქვიფეთ დარჩენილი ფქვილიც. თქვიფეთ კარგად და საჭიროებისამებრ, თასის გვერდები კოვზით ჩაწმინდეთ. შეურიეთ შუაზე გაჭრილი და კურკაგაცლილი ყურძენი.

3

მოუსვით ცხიმი მაფინის საცხობ 15 ჭიქიან ფორმას. თითოეული ჭიქა ცომით თითქმის ბოლომდე ამოავსეთ. მოაყარეთ შაქარი და აცხვეთ 15–20 წუთით, გადაბრაწვამდე. გააგრილეთ ფორმაშივე. მიირთვით თბილი ან გააგრილეთ და შეინახეთ ჰერმეტულ კონტეინერში სამ დღემდე.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გარგარისა და იოგურტის არაჩვეულებრივი კომბინაცია – რაც მაფინებს რბილს და არომატულს ხდის.
გარგარისა და იოგურტის არაჩვეულებრივი კომბინაცია – რაც მაფინებს რბილს და არომატულს ხდის.
ავტორი:
მარტივი რეცეპტი ინგლისური მაფინების მოსამზადებლად.
მარტივი რეცეპტი ინგლისური მაფინების მოსამზადებლად.
ავტორი:
ყველაზე გემრიელი მინი მაფინების საიდუმლო მუსკატის კაკალშია. მოამზადეთ და გაილამაზეთ საუზმე :)
ყველაზე გემრიელი მინი მაფინების საიდუმლო მუსკატის კაკალშია. მოამზადეთ და გაილამაზეთ საუზმე :)
ავტორი:
მარტივი და გემრიელი საუზმე მთელი ოჯახისთვის
მარტივი და გემრიელი საუზმე მთელი ოჯახისთვის
ავტორი: