რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

შვრიის მაფინები

გემრიელი შვრიის მაფინები, რომლებიც მალე ცხვება. ისიამოვნეთ, ეს კულინარიაა.
გემრიელი შვრიის მაფინები, რომლებიც მალე ცხვება. ისიამოვნეთ, ეს კულინარიაა.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2 12   ჭიქა შვრიის ფანტელები
1   ჩ/კ საცხობი ფხვნილი
12   ჩ/კ მარილი
1   ჩ/კ დარიჩინი
2   ს/კ კარაქი, გამდნარი და გაცივებული
2   ჭიქა რძე
1   ცალი კვერცხი
14   ჭიქა ნეკერჩხლის სიროფი
14   ჭიქა გამომშრალი ხილი ან ნიგოზი
2   ჭიქა ახალი ან გაყინული ხილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 200°C -მდე და ჩააფინეთ მაფინების საცხობ ფორმაში 12 ალუმინის ან პერგამენტის ქაღალდი.

2

საშუალო ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ შვრია, საცხობი ფხვნილი, მარილი, დარიჩინი, ახალი და გამომშრალი ხილი.

3

მცირე ზომის თასში გათქვიფეთ კარაქი, რძე, ნეკერჩხლის სიროფი და კვერცხი. შეურიეთ მშრალი ინგრედიენტების მასას. მაშინთვე გადაიტანეთ ფორმებში და აცხვეთ 200°C -ზე 25-35 წუთის განმავლობაში ან სანამ მაფინები მოოქროსფრო არ გახდება. ცხობის დრო დამოკიდებულია ფორმების ზომაზე და თქვენს ღუმელზეც.

4

მირთმევამდე აცალეთ გაგრილება. თუ მაშინთვე არ მოიხმართ, კარგად გააცივეთ და შედგით მაცივარში ჰერმეტული კონტეინერით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მაფინები ხრამუნა ზედაპირით და წვნიანი ყურძნით. ჩაიტკბარუნეთ პირი :)
მაფინები ხრამუნა ზედაპირით და წვნიანი ყურძნით. ჩაიტკბარუნეთ პირი :)
ავტორი:
ტკბილი მაფინების ნაცვლად სცადეთ მარილიანი მაფინები ყველითა და ლორით :)
ტკბილი მაფინების ნაცვლად სცადეთ მარილიანი მაფინები ყველითა და ლორით :)
ავტორი:
ყველაზე გემრიელი მინი მაფინების საიდუმლო მუსკატის კაკალშია. მოამზადეთ და გაილამაზეთ საუზმე :)
ყველაზე გემრიელი მინი მაფინების საიდუმლო მუსკატის კაკალშია. მოამზადეთ და გაილამაზეთ საუზმე :)
ავტორი:
უგემრიელესი ვაშლის მაფინები საუკეთესო დესერტია მეგობრების ტკბილად გასამასპინძებლად.
უგემრიელესი ვაშლის მაფინები საუკეთესო დესერტია მეგობრების ტკბილად გასამასპინძებლად.
ავტორი: