რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

გარგარის მაფინები

გარგარისა და იოგურტის არაჩვეულებრივი კომბინაცია – რაც მაფინებს რბილს და არომატულს ხდის.
გარგარისა და იოგურტის არაჩვეულებრივი კომბინაცია – რაც მაფინებს რბილს და არომატულს ხდის.

0:45:00
12 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
12   ჭიქა შაქარი
2   ჩ/კ ვანილი შაქრით
2   ცალი კვერცხი
12   ჭიქა იოგურტი
4   ს/კ კარაქი, ოთახის ტემპერატურის
მწიკვი მარილი
1   ჭიქა ფქვილი
2   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
10   ცალი გარგარი
13   ჭიქა ფქვილი
14   ჭიქა შაქარი
14   ჭიქა გამდნარი კარაქი
1   ჩ/კ დარიჩინი
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 190 C-ზე. მოუსვით ცხიმი 12 ჭიქიან მაფინის საცხობ ფორმას ან ჩააფინეთ საცხობი ქაღალდი და მოუსვით ცხიმი.

2

თავზე მოსაყრელად: პატარა თასში აურიეთ 1/3 ჭიქა ფქვილი, ¼ ჭიქა შაქარი და დარიჩინი. დაუმატეთ ¼ ჭიქა გამდნარი კარაქი და ჩანგლით ფხვიერი მასის მიღებამდე ურიეთ.

3

მაფინისათვის: დიდ თასში აურიეთ ½ ჭიქა ფქვილი, გამაფხვიერებელი და მარილი. შეურიეთ გათლილი და დაჭრილი გარგარის 2/3 ნაწილი და ფქვილში კარგად ამოავლეთ.

4

საშუალო თასში ½ ჭიქა შაქარი და 4 ს/კ კარაქი ფაფუკი მასის მიღებამდე თქვიფეთ.

5

დაუმატეთ კვერცხი სათითაოდ. შეურიეთ იოგურტი, ვანილი და თქვიფეთ კარგად შერევამდე.

6

იოგურტისა და კვერცხის ნაზავი ფქვილის ნაზავს დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.

7

ცომი წინასწარ გამზადებულ მაფინების ფორმაში კოვზით გადაიტანეთ. ამოავსეთ ფორმის 2/3 ნაწილი. შემდეგ მოალაგეთ დარჩენილი დაჭრილი გარგარი და ბოლოს მოაყარეთ წინასწარ გამზადებული კარაქის, შაქრის, ფქვილისა და დარიჩინის ნაზავი.

8

აცხვეთ 20–25 წუთით, ან სანამ ცენტრში მოთავსებულ კბილის ჩხირს სუფთას არ ამოიღებთ.

9

5 წუთით ფორმაშივე გააგრილეთ, შემდეგ კი რკინის ცხაურზე გადმოიტანეთ.

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
მარტივი რეცეპტი ინგლისური მაფინების მოსამზადებლად.
მარტივი რეცეპტი ინგლისური მაფინების მოსამზადებლად.
ავტორი:
გამოაცხვეთ და დააგემოვნეთ! ასიამოვნეთ ყველას, ვინც გიყვართ და მათაც, ვისაც გინდათ, რომ უყვარდეთ ;)
გამოაცხვეთ და დააგემოვნეთ! ასიამოვნეთ ყველას, ვინც გიყვართ და მათაც, ვისაც გინდათ, რომ უყვარდეთ ;)
ავტორი:
ნატურალური და ცოცხალი ინგრედიენტების გამოიყენებით ჯანსაღ და ამასთან უგემრიელეს მარწყვის დესერტს მიიღებთ.
ნატურალური და ცოცხალი ინგრედიენტების გამოიყენებით ჯანსაღ და ამასთან უგემრიელეს მარწყვის დესერტს მიიღებთ.
ავტორი:
მაფინები ხრამუნა ზედაპირით და წვნიანი ყურძნით. ჩაიტკბარუნეთ პირი :)
მაფინები ხრამუნა ზედაპირით და წვნიანი ყურძნით. ჩაიტკბარუნეთ პირი :)
ავტორი: