ლაიმის ნამცხვარი ქოქოსით
ეს მარტივად მოსამზადებელი ტკბილეული არც დიდ დროს წაგართმევთ და არც ენერგიას. ისიამოვნეთ :)
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180°C-მდე. წაუსვით ცოტაოდენი გამდნარი კარაქი 18 სმ. კვადრატული ფორმის ლანგარს. დააფინეთ საცხობი ქაღალდი, რომელიც არ იკრავს ისე, რომ კიდეები ლანგრის გარეთ იყოს.
გათქვიფეთ ფქვილი(გამაფხვიერებლითა და მარილით), შაქარი, გამაფხვიერებელი და 50 გრ. (2/3 ჭიქა) ქოქოსი (სამზარეულოს კომბაინში 20 წამის განმავლობაში). დაამატეთ 150 გრ. კარაქი, კვერცხი, ლაიმის წვენი და ლაიმის ქერქი. კარგად ათქვიფეთ.
მიღებული მასა დაასხით ლანგარზე და მოასწორეთ ზედაპირი. აცხვეთ 40 წუთი. მოაყარეთ დარჩენილი ქოქოსი და აცხვეთ კიდევ 10 წუთი ან მოათავსეთ ცენტრში ჩხირი და როდესაც სუფთას ამოიღებთ, ცხობაც დასრულებულია. გადადგით 5 წუთით გასგრილებლად. გადაიტანეთ ცხაურზე სრულად გასაცივებლად.