რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

კომშის ნამცხვარი

კომშის ნამცხვრის მარტივი რეცეპტი ავსტრალიური სამზარეულოდან.
კომშის ნამცხვრის მარტივი რეცეპტი ავსტრალიური სამზარეულოდან.

4:40:00
10 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1 34   ჭიქა შაქარი
2   ცალი ლიმონის წვენი
2   ცალი ლიმონის ცედრა
2   ცალი კომში
1 34   ჭიქა ფქვილი
2   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
34   ჭიქა რძე
13   ჭიქა მცენარეული ზეთი
1   ცალი ათქვეფილი კვერცხი
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
სქელი ნაღები მისართმევად
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დაბალ ტემპერატურაზე ქვაბში გააცხელეთ 1 ლიტრი წყალი, დაუმატეთ 1 ჭიქა შაქარი და ლიმონის წვენი. ურიეთ შაქრის გადნობამდე. დაუმატეთ გარეცხილი, გათლილი, თესლგაცლილი და ოთხად გაჭრილი კომში. დააფარეთ და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 4 საათით, შეწითლებამდე და დარბილებამდე. გადმოდგით გაზქურიდან და სიროფშივე გააგრილეთ.

2

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 190 C-ზე. მოუსვით ცხიმი 23 სმ ზომის მრგვალ საცხობ ლანგარს.

3

ფქვილი, დარჩენილი შაქარი, გამაფხვიერებელი და ლიმონის ცედრა თასში მოათავსეთ. ცალკე თასში ათქვიფეთ რძე, კვერცხი, ზეთი, ვანილის ექსტრაქტი და ფქვილის ნაზავს შეურიეთ. ცომი წინასწარ გამზადებულ ლანგარზე გადაიტანეთ. აცხვეთ 10 წუთით. კომშის ნაჭრები ცომზე ლამაზად მოალაგეთ. აცხვეთ კიდევ 30 წუთით, სანამ ცენტრში მოთავსებულ კბილის ჩხირს სუფთას არ ამოიღებთ.

4

ნამცხვარს კომშის სიროფი ფუნჯით გადაუსვით და ლანგარშივე 5 წუთით გააგრილეთ. მიირთვით ნაღებთან ერთად.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ბანანის ნამცხვარს ძალიან უხდება შოკოლადი, მაგრამ სიტყვა საქმის გარეშე არ დაიჯერება. გამოაცხვეთ და დარწმუნდით.
ბანანის ნამცხვარს ძალიან უხდება შოკოლადი, მაგრამ სიტყვა საქმის გარეშე არ დაიჯერება. გამოაცხვეთ და დარწმუნდით.
ავტორი:
ჭიქის ბრაუნს ძალიან უხდება თავზე ვანილის ნაყინი ან ათქვეფილი ნაღების კრემი.
ჭიქის ბრაუნს ძალიან უხდება თავზე ვანილის ნაყინი ან ათქვეფილი ნაღების კრემი.
ავტორი:
სულ რამდენიმე წუთი და საოცრად გემრიელი უმარტივესი ქოქოსის ნამცხვარი უკვე მზადაა :)
სულ რამდენიმე წუთი და საოცრად გემრიელი უმარტივესი ქოქოსის ნამცხვარი უკვე მზადაა :)
ავტორი:
უმარტივესი ფაფუკი შოკოლადის ნამცხვარი, რომლის ცომის მომზადება მხოლოდ რამდენიმე წუთს წაგართმევთ.
უმარტივესი ფაფუკი შოკოლადის ნამცხვარი, რომლის ცომის მომზადება მხოლოდ რამდენიმე წუთს წაგართმევთ.
ავტორი: