რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

კუჭმაჭი

ამ მარტივი კულინარიული რეცეპტით უგემრიელესი ქართული კერძის მომზადებას ისწავლით :)
ამ მარტივი კულინარიული რეცეპტით უგემრიელესი ქართული კერძის მომზადებას ისწავლით :)

0:00:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

კუჭმაჭის მომზადება შეიძლება როგორც ღორის, ისე საქონლისა და ფრინველის გულ-ღვიძლისაგანაც. ამჯერად, ღორის კუჭმაჭს შემოგთავაზებთ. მოამზადეთ და გემრიელად მიირთვით!
 

რეცეპტის ინგრედიენტები
1   კგ. ღორის გულ-ღვიძლი
200   გრამი ღორის ქონი ან კარაქი
4   თავი ხახვი
6   კბილი ნიორი
200   მლ/ლ წყალი
2   ჩ/კ ხმელი ქონდარი
4   ცალი დაფნის ფოთოლი
1   ჩ/კ ხმელი ქინძი
1   ჩ/კ დაფქული შავი პილპილი
40   გრამი ახალი მწვანე ქინძი
1   ცალი ბროწეული
მარილი გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

კარგად გარეცხეთ ღორის გულ-ღვიძლი და დაჭერით პატარა კუბიკებად. მოათავსეთ ტაფაზე, საუკეთესო არომატისთვის 2 ცალ დაფნის ფოთოლთან და 2 კბილ ნიორთან ერთად. ჩაუმატეთ 200 მილილიტრი წყალი, დააფარეთ თავსახური და დადგით დაბალ ცეცხლზე, სანამ წყალი არ დაშრება. თან დროდადრო ურიეთ.

2

თხლად დაჭერით ხახვი და კარაქთან ან ღორის ქონთან ერთად ჩაუმატეთ ტაფას. დააფარეთ თავსახური და დროგამოშვებით ურიეთ.

3

დანაყეთ დარჩენილი 4 კბილი ნიორი და ჩაუმატეთ, როცა გულ–ღვიძლი უკვე დარბილებული იქნება. დაუმატეთ ხმელი ქონდარი, დარჩენილი 2 დაფნის ფოთოლი, ხმელი ქინძი, შავი წიწაკა და მარილი. მოურიეთ და გააჩერეთ დაბალ ცეცხლზე 5 წუთის განმავლობაში.

4

ამასობაში თხლად დაჭერით მწვანე ქინძი და მოაყარეთ მომზადებულ კუჭმაჭს. გააფორმეთ ბროწეულის მარცვლებით და გემრიელად მიირთვით!

გასაფორმებლად ნიგვზის ლებნების გამოყენებაც შეგიძლიათ.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
ცივი ყავა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
ნიგვზიანი ბადრიჯანი ნებისმიერ სუფრას დაგიმშვენებთ.
ნიგვზიანი ბადრიჯანი ნებისმიერ სუფრას დაგიმშვენებთ.
ავტორი:
მარტივი ქართული ოჯახური რეცეპტი ქათმის ღვიძლის ნიგოზში მოსამზადებლად.
მარტივი ქართული ოჯახური რეცეპტი ქათმის ღვიძლის ნიგოზში მოსამზადებლად.
ავტორი:
იხილეთ ტოლმის ერთ–ერთი უგემრიელესი სახეობა. ბულგარული წიწაკა მას კიდევ უფრო გემრიელს ხდის.
იხილეთ ტოლმის ერთ–ერთი უგემრიელესი სახეობა. ბულგარული წიწაკა მას კიდევ უფრო გემრიელს ხდის.
ავტორი:
აფხაზურა ქართული ტრადიციული კერძია აფხაზეთიდან. მოამზადეთ შინ ამ რეცეპტის დახმარებით.
აფხაზურა ქართული ტრადიციული კერძია აფხაზეთიდან. მოამზადეთ შინ ამ რეცეპტის დახმარებით.
ავტორი: