რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

კრეკერი

კრეკერები – შინ მომზადებული ნამდვილი მხიარულება ! გაახარეთ პატარები :)
კრეკერები – შინ მომზადებული ნამდვილი მხიარულება ! გაახარეთ პატარები :)

0:40:00
5 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ჭიქა ფქვილი
3   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
1   ს/კ შაქარი
1   ჩ/კ მარილი
6   ს/კ ცივი უმარილო კარაქი
3   ს/კ გამდნარი უმარილო კარაქი
2   ს/კ მცენარეული ზეთი
23   ჭიქა წყალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 200 C-ზე.

2

სამზარეულოს კომბაინში მოათავსეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, შაქარი, ½ ჩ/კ მარილი და კარგად აურიეთ.

3

თანდათანობით შეურიეთ პატარ–პატარა ნაწილებად დაჭრილი ცივი კარაქი და ათქვიფეთ.

4

დაუმატეთ მცენარეული ზეთი და ათქვიდეთ.

5

ეტაპობრივად შეურიეთ წყალი და ყოველი დამატების შემდეგ ათქვიფეთ. ნელ–ნელა მიიღებთ ცომის გუნდას.

6

მიღებული ცომი რაც შეგიძლიათ თხლად გააბრტყელეთ.

7

ცომი ორცხობილის საჭრელი ფორმებით გამოჭერით. შეგიძლიათ თქვენთვის სასურველი ნებისმიერი ფორმა გამოჭრათ.

8

გამოჭრილი ფორმები დაჩხვლიტეთ. ეს ნაჩხვლეტები არ არის მხოლოდ ვიზუალური გაფორმებისათვის. ისინი კრეკერს სწორად გამოცხობაში ეხმარებიან.

9

საცხობ ლანგარზე პერგამენტი დააფინეთ და კრეკერები დააწყვეთ. აცხვეთ 10 წუთით ან გადაბრაწვამდე.

10

სანამ კრეკერები ცხვება გაადნეთ 3 ს/კ კარაქი და შეურიეთ ½ ჩ/კ მარილი. (მარილის რაოდენობა შეგიძლიათ, გემოვნებისამებრ, გაზარდოთ ან შეამციროთ).

11

როგორც კი ღუმელიდან გამოიღებთ, ფუნჯით მარილიანი კარაქი წაუსვით.

12

გააცივეთ და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ზაფხული შემწვარი სიმინდის გარეშე წარმოუდგენელია. გთავაზობთ ძალიან გემრიელ მეთოდს სიმინდის შესაწვავად :)
ზაფხული შემწვარი სიმინდის გარეშე წარმოუდგენელია. გთავაზობთ ძალიან გემრიელ მეთოდს სიმინდის შესაწვავად :)
ავტორი:
მარტივი და გემრიელი აპეტაიზერი, რომელის მომზადებაც საოჯახო პიკნიკებისთვისაც შეგიძლიათ.
მარტივი და გემრიელი აპეტაიზერი, რომელის მომზადებაც საოჯახო პიკნიკებისთვისაც შეგიძლიათ.
ავტორი:
თუ თქვენთვის მნიშვნელოვანია, კერძი იყოს ვიტამინებით მდიდარი, მაშინ ეს რეცეპტი ნამდვილად დაგაინტერესებთ.
თუ თქვენთვის მნიშვნელოვანია, კერძი იყოს ვიტამინებით მდიდარი, მაშინ ეს რეცეპტი ნამდვილად დაგაინტერესებთ.
ავტორი:
სოკოს ასე შეწვა ძალიან მარტივია, შედეგი კი ძალიან გემრიელი :)
სოკოს ასე შეწვა ძალიან მარტივია, შედეგი კი ძალიან გემრიელი :)
ავტორი: