რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

კომშის ჯემი

უგემრიელესი, არომატული კომშის ჯემი, რომელიც აუცილებლად უნდა სცადოთ :)
უგემრიელესი, არომატული კომშის ჯემი, რომელიც აუცილებლად უნდა სცადოთ :)

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

კომშის ხილფაფის მომზადება ასეთი წესით საკმაოდ დიდ დროს მოითხოვს. რეცეპტის გაცნობისას ამან შეიძლება შეგაშინოთ, მაგრამ საკმარისია კომშის ჯემი დააგემოვნოთ და დარწმუნდებით, ის ამად ღირდა.
 

რეცეპტის ინგრედიენტები
1   კგ. კომში
700   გრამი შაქარი
12   ცალი ლიმონის წვენი
1   ცალი ფორთოხლის ცედრა
14   ჩ/კ დარიჩინი
მწიკვი დაფხვნილი მუსკატის კაკალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გათალეთ კომში და დაჭერით პატარა კუბიკებად. შეგიძლიათ დაჭრათ როგორც სპეციალური საჭრელით, აგრეთვე, ჩვეულებრივ, დანით.

2

მოათავსეთ დაჭრილი კომში თასში/ქვაბში (რომელშიც უნდა ხარშოთ), დაფარეთ შაქრით, დაამატეთ ლიმონის წვენი და გააჩერეთ ასე მინიმუმ 12 საათით. ნორმალურია, თუ კომში გამუქდება, არ აღელდეთ.

3

დადგით ცეცხლზე, დაამატეთ ფორთოხლის ცედრა, დარიჩინი, მუსკატის კაკალი და მიიყვანეთ დუღილამდე.

4

ტემპერატურას მინიმუმამდე დაუწიეთ და ადუღეთ კიდევ 10 წუთით, შემდეგ გამორთეთ და დატოვეთ ასე მთელი დღით. შემდეგ კვლავ მიიყვანეთ დუღილამდე და გააჩერეთ 2–3 წუთით დაბალ ტემპერატურაზე.

5

გაიმეორეთ იგივე კიდევ 2–ჯერ (ყოველ ჯერზე „დაასვენეთ“ მთელი დღით, შემდეგ კვლავ აადუღეთ და 2–3 წუთით დაბალ ტემპერატურაზე გააჩერეთ).

6

მეოთხე ჯერზე კომში ნარინჯისფერ შეფერილობას მიიღებს და სითხე თითქმის გაქრება. ამით კომშის ჯემის მომზადება დასრულებულია.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
სურნელოვანი ვარდისაგან გემრიელი მურაბაც იხარშება :)
სურნელოვანი ვარდისაგან გემრიელი მურაბაც იხარშება :)
ავტორი:
მოიმარაგეთ გემრიელი ჯემი გრძელი ზამთრისათვის :)
მოიმარაგეთ გემრიელი ჯემი გრძელი ზამთრისათვის :)
ავტორი:
ალუბლის მურაბა ივნისში კეთდება – მწიფე ალუბლისა და შაქრისაგან. ინახება დიდხანს და გემრიელად :)
ალუბლის მურაბა ივნისში კეთდება – მწიფე ალუბლისა და შაქრისაგან. ინახება დიდხანს და გემრიელად :)
ავტორი:
კიდევ ერთი გემრიელი მურაბის რეცეპტი კულინარიაზე.
კიდევ ერთი გემრიელი მურაბის რეცეპტი კულინარიაზე.
ავტორი: