რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ატმის მურაბა

ატმის მურაბა შეგიძლიათ მოამზადოთ წყლით ან წყლის დამატების გარეშე. წყლის გარეშე უფრო სქელი მურაბა გამოდის.
ატმის მურაბა შეგიძლიათ მოამზადოთ წყლით ან წყლის დამატების გარეშე. წყლის გარეშე უფრო სქელი მურაბა გამოდის.

20:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
5   კგ. ატამი
4   კგ. შაქარი
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ატამი გარეცხეთ და დაჭერით. შეგიძლიათ გათალოთ ან კანიანად დაჭრათ.

2

დაჭრილი ატამი და შაქარი დიდ თასში ფენა-ფენა გადაიტანეთ.

3

დააფარეთ და დატოვეთ 12 საათით, ან მთელი ღამით. შაქრის უმეტესობა ატმის წვენში გადნება.

4

ატამი და შაქარი წვენთან ერთად ღრმა ქვაბში გადაიტანეთ და კარგად ამოურიეთ.

5

საშუალო ტემპერატურაზე დაუფარებლად აადუღეთ. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 30 წუთით, დროდადრო მოურიეთ. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააჩერეთ 5-6 საათით. 5-6 საათის შემდეგ შემოდგით ისევ საშუალო ტემპერატურაზე. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 3 საათით, დროდადრო მოურიეთ. ფრთხილად იყავით რომ არ ჩაიხარშოს და არ ჩაიშალოს.

6

წინასწარ ძალიან ცხელ წყალში გარეცხეთ ქილები და ბოლომდე გააშრეთ. მურაბა ქილებში ჩაასხით. შეინახეთ მაცივარში ან მშრალ, გრილ, ბნელ ადგილას.

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
კომშის მურაბა ჩემი საყვარელი მურაბაა და დარწმუნებული ვარ, არა მარტო ჩემი. მოამზადეთ და დატკბით!
კომშის მურაბა ჩემი საყვარელი მურაბაა და დარწმუნებული ვარ, არა მარტო ჩემი. მოამზადეთ და დატკბით!
ავტორი:
მოიმარაგეთ გემრიელი ჯემი გრძელი ზამთრისათვის :)
მოიმარაგეთ გემრიელი ჯემი გრძელი ზამთრისათვის :)
ავტორი:
ყველას უყვარს საზამთროს ხრაშუნა მურაბა. ჩვენ ხრაშუნა საზამთროს მურაბის მომზადების რეცეპტს გაგანდობთ.
ყველას უყვარს საზამთროს ხრაშუნა მურაბა. ჩვენ ხრაშუნა საზამთროს მურაბის მომზადების რეცეპტს გაგანდობთ.
ავტორი:
განსაკუთრებით გემრიელი მაყვლის მურაბა. გემრიელია ჩაისთან ერთად.
განსაკუთრებით გემრიელი მაყვლის მურაბა. გემრიელია ჩაისთან ერთად.
ავტორი: