რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათმისა და ყველის მაჭკატები

წვნიანი და არომატული მაჭკატები. თუ ქათმისაგან მარტივი კერძების მომზადება გიყვართ, მაშინ ეს რეცეპტი თქვენთვისაა.
წვნიანი და არომატული მაჭკატები. თუ ქათმისაგან მარტივი კერძების მომზადება გიყვართ, მაშინ ეს რეცეპტი თქვენთვისაა.

0:30:00
16 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
700   გრამი ქათმის ფილე
2   ცალი დიდი კვერცხი
13   ჭიქა მაიონეზი
13   ჭიქა ფქვილი
1 13   ჭიქა გახეხილი მოცარელა
1 12   ს/კ დაჭრილი კამა
12   ჩ/კ მარილი, ან გემოვნებით
18   ჩ/კ პილპილი, ან გემოვნებით
13   ჭიქა მაიონეზი*
1   თავი დაკეპილი ნიორი*
12   ს/კ ლიმონის წვენი*
14   ჩ/კ მარილი*
18   ჩ/კ შავი პილპილი*
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ბასრი დანით ქათამი 7 მმ სისქის ნაწილებად დაჭერით და დიდ თასში მოათავსეთ.

2

თასში ხორცს დაუმატეთ 2 ცალი კვერცხი, 1/3 ჭიქა მაიონეზი, 1/3 ჭიქა ფქვილი, 1 1/3 ჭიქა გახეხილი მოცარელა, 1 ½ ს/კ კამა, ½ ჩ/კ მარილი, 1/8 ჩ/კ შავი პილპილი. ურიეთ კარგად შერევამდე, დააფარეთ საკვების შესაფუთი ცელოფანი და შედგით მაცივარში 2 საათით ან მთელი ღამით.

3

საშუალო ტემპერატურაზე გააცხელეთ ტაფა და დაასხით 2 ს/კ ზეითუნის ზეთი. როცა ზეთი გაცხელდება, ქათმის ნაზავი სუფრის კოვზით ამოიღეთ და ტაფაზე მოათავსეთ. ზედაპირზე კოვზით ოდნავ დააწექით, რომ მაჭკატი ცოტათი გაბრტყელდეს. წვით 3–4 წუთით პირველ მხარეს. შემდეგ გადმოაბრუნეთ და წვით 3 წუთით მეორე მხარეს, შებრაწვამდე. შეგიძლიათ, მაჭკატი ნახევრად გაჭრათ და შეამოწმოთ ქათამი შეიწვა თუ არა. თუ ხორცი შიგნით თეთრი ფერის იქნება, ის უკვე მზად არის, ხოლო თუ მეტისმეტად სწრაფად იბრაწება, დაუწიეთ ტემპარატურას.

4

აიოლის გასაკეთებლად* პატარა თასში 1/3 ჭიქა მაიონეზი*, 1 კბილი დაკეპილი ნიორი*, 1/2 ს/კ ლიმონის წვენი*, ¼ ჩ/კ მარილი*, 1/8 ჩ/კ შავი პილპილი* აურიეთ, ისე რომ ერთგვაროვანი მასა მიიღოთ. მაჭკატები და საწებელი ერთად და გემრიელად მიირთვით :)

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარიეტა ღუმელში ქათმის გემრიელად გამოცხობას გასწავლით. ეს საკმაოდ იოლი საქმეა.
მარიეტა ღუმელში ქათმის გემრიელად გამოცხობას გასწავლით. ეს საკმაოდ იოლი საქმეა.
ავტორი:
შემწვარი ქათამი მწვანილების სოუსით კიდევ უფრო გემრიელია.
შემწვარი ქათამი მწვანილების სოუსით კიდევ უფრო გემრიელია.
ავტორი:
ინგრედიენტთა ეს კომბინაცია განსაკუთრებით გემრიელს ხდის ქათამს.
ინგრედიენტთა ეს კომბინაცია განსაკუთრებით გემრიელს ხდის ქათამს.
ავტორი: