რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათამი და ბრინჯი ყველით

გამომცხვარი ქათმის მკერდი და ბრინჯი ყველთან ერთად.
გამომცხვარი ქათმის მკერდი და ბრინჯი ყველთან ერთად.

0:35:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჭიქა ბრინჯი
1   ს/კ ზეითუნის ზეთი
450   გრამი უძვლო ქათმის მკერდი
მარილი
3   კბილი დაკეპილი ნიორი
1   თავი დაჭრილი ხახვი
12   ჭიქა თეთრი მშრალი ღვინო
1   ჭიქა ქათმის ბულიონი/წყალი
14   ჭიქა ნაღები
2   ჭიქა გაყინული ბარდა
14   ჭიქა დაჭრილი ოხრახუში
1 12   ჭიქა გახეხილი პარმეზანი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 230 C-ზე. მოხარშეთ ბრინჯი (მოხარშვამდე 5 წუთით ადრე გამორთეთ).

2

ამასობაში, საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე გააცხელეთ დიდი ტაფა. საშუალო თასში ოთხად გაყოფილ ქათმის ფილეს მოასხურეთ ზეითუნის ზეთი და შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. ხორცი ტაფაზე თითოეულ მხარეს დაახლოებით 6 წუთით წვით. გადმოიღეთ თეფშზე.

3

ტაფაზე დაასხით 1 ს/კ ზეთი და გააცხელეთ საშუალო ტემპერატურაზე. დაუმატეთ ნიორი და ხახვი და თუშეთ დარბილებამდე, დაახლოებით 3 წუთით. დაუმატეთ ღვინო, ქათმის ბულიონი, ნაღები, მარილი და პილპილი. ადუღეთ დაახლოებით 5 წუთით. დაუმატეთ ქათმის ხორცი (და თეფშზე დაგროვებული წვენიც), მოხარშული ბრინჯი, ბარდა, ოხრახუში და 1 ჭიქა პარმეზანი.

4

აცხვეთ დაახლოებით 15 წუთით. მორთეთ ოხრახუშით და მოაყარეთ დარჩენილი პარმეზანი. მიირთვით მომზადებისთანავე.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
ქათმისა და წიწიბურას არაჩვეულებრივი კომბინაცია გემრიელი სადილის მოსამზადებლად :)
ქათმისა და წიწიბურას არაჩვეულებრივი კომბინაცია გემრიელი სადილის მოსამზადებლად :)
ავტორი:
იხელმძღვანელეთ მარიეტას რეცეპტით და თქვენ უგემრიელესი ქათმის კალცონე გამოგივათ!
იხელმძღვანელეთ მარიეტას რეცეპტით და თქვენ უგემრიელესი ქათმის კალცონე გამოგივათ!
ავტორი:
მარიეტა ღუმელში ქათმის გემრიელად გამოცხობას გასწავლით. ეს საკმაოდ იოლი საქმეა.
მარიეტა ღუმელში ქათმის გემრიელად გამოცხობას გასწავლით. ეს საკმაოდ იოლი საქმეა.
ავტორი: