რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათმის ფრთები იაპონურად

მოაწყვეთ უგემრიელესი იაპონური კულინარიის საღამო თქვენს სამზარეულოში და ასიამოვნეთ ოჯახი!
მოაწყვეთ უგემრიელესი იაპონური კულინარიის საღამო თქვენს სამზარეულოში და ასიამოვნეთ ოჯახი!

0:00:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1 25   კგ. ქათმის ფრთები
1   ცალი კვერცხი
1   ჭიქა ფქვილი
225   გრამი კარაქი
3   ს/კ სოიოს სოუსი
3   ს/კ წყალი
1   ჭიქა შაქარი
12   ჭიქა თეთრი ძმარი
1   კბილი ნიორი
1   ჩ/კ მარილი
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 175C გრადუსამდე(350F).

2

მჭრელი დანის გამოყენებით მოაჭერით ქათმის ფრთებს ჯერ ბოლოები და შემდეგ გაჭერით ისინი შუაზე.

3

მსუბუქად გათქვიფეთ კვერცხი ღრმა თეფშზე. დაყარეთ ფქვილი მეორე თეფშზე. აგორგოლავეთ შუაზე გაჭრილი ქათმის ფრთები ჯერ კვერცხში და შემდეგ ფქვილში.

4

გაადნეთ კარაქი საშუალო ცეცხლზე, დიდ და ღრმა ტაფაზე. შეწვით ფრთები ორივე მხრიდან, ყავისფერი შეფერილობის მიღებამდე(ყველა არ დაგეტევათ ამიტომ: გაადნეთ ჯერ კარაქის ნახევარი და შეწვით ფრთების ნახევარი და მეორედაც იგივე გაიმეორეთ).

5

დაფარეთ საცხობი ლანგარი(x2) ალუმინის ფოლგით და დაალაგეთ მასზე შემწვარი ქათმის ფრთები.

6

მცირე ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ სოიოს სოუსი, წყალი, შაქარი, ძმარი, მარილი და პატარა ნაწილაკებად დაქუცმაცებული მცირე/საშუალო ზომის კბილი ნიორი.

7

მოასხით ქათმის ფრთებს მომზადებული სოუსი და აცხვეთ გახურებულ ღუმელში 30-45 წუთის განმავლობაში. თან ლანგარის ფსკერზე დარჩენილი სოუსი ზემოდან ხშირ-ხშირად მოაცხეთ(გამოიყენეთ ფუნჯი).

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
მოამზადეთ ბრინჯი განსხვავებულად ამ იაპონური რეცეპტის მიხედვით.
მოამზადეთ ბრინჯი განსხვავებულად ამ იაპონური რეცეპტის მიხედვით.
ავტორი:
სუში იაპონური სამზარეულოს მარგალიტია. გთავაზობთ რეცეპტს სუშის ორაგულით მოსამზადებლად.
სუში იაპონური სამზარეულოს მარგალიტია. გთავაზობთ რეცეპტს სუშის ორაგულით მოსამზადებლად.
ავტორი:
იაპონური სამზარეულოს მოყვარულებო დააგემოვნეთ გემრიელი კერძი ამომავალი მზის ქვეყნიდან :)
იაპონური სამზარეულოს მოყვარულებო დააგემოვნეთ გემრიელი კერძი ამომავალი მზის ქვეყნიდან :)
ავტორი: