ქათმის ჩაშუშული
მარტივი რეცეპტი მარიეტასგან – გემრიელი ქართული კერძის, ქათმის ჩაშუშულის მოსამზადებლად.
ქათამი დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად და ჩავაწყოთ ქვაბში. შემდეგ ის გამოუშვებს წყალს და ვხარშოთ თავისსავე წყალში. ბოლოს გადავუღვაროთ წყალი და ცოტათი ქვაბშივე მოვხრაკოთ.
როდესაც ქათამი მოიხრაკება, დავამატოთ ბლომად ხახვი და უკვე ხახვთან ერთად ვხრაკოთ. შემდეგ ვუქნათ უცხო სუნელი, ქინძის სუნელი, წიწაკა და პილპილი.
ორი ჩაის კოვზი ტომატ–პასტა გავხსნათ ერთ ჭიქა წყალში და დავასხათ ქათამს. თუ უფრო წვნიანი კერძი გვინდა, მაშინ ცოტა მეტი წყალი ვუყოთ.
ბოლოს ჩავუმატოთ მარილი და ცოცხალი ქინძი. ამოვურიოთ და კერძი მზად არის. გემრიელად მიირთვით!