რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

საცივი

ქათმის საცივი ქართული კულინარიის კიდევ ერთი მარგალიტია. დაამშვენეთ სადღესასწაულო სუფრა ქართულად!
ქათმის საცივი ქართული კულინარიის კიდევ ერთი მარგალიტია. დაამშვენეთ სადღესასწაულო სუფრა ქართულად!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1 12   კგ. მთლიანი ქათამი ან ინდაური
700   გრამი ნიგოზი
5   თავი საშუალო ზომის ხახვი
1   ჩ/კ ხმელი ქინძი
1   ჩ/კ უცხო სუნელი
1   ჩ/კ ყვითელი ყვავილი
12   ჩ/კ დარიჩინი
5   ცალი მიხაკი
4   კბილი ნიორი
1   ჩ/კ წითელი წიწაკა
მარილი გემოვნებით
2   ს/კ თეთრი ღვინის ძმარი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ჩაასხით ქვაბში 2 ლიტრი წყალი და მოათავსეთ ქათამი. დადგით საშუალო ცეცხლზე, სანამ ნახევრად არ მოიხარშება. შემდეგ ამოიღეთ მოწალული ქათამი ქვაბიდან და მოათავსეთ საცხობ ლანგარზე. კოვზით მოასხით ცხიმი, რომელიც ნახარშის ზედაპირზე დაგროვდა, და აცხვეთ 180C გრადუსზე, სანამ კარგად არ შეიბრაწება. მომზადებული ქათამი დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად. ნუ გადააქცევთ ნახარშს.

2

თხლად დაჭერით ხახვი და 6-7 წუთის განმავლობაში შებრაწეთ ცოტაოდენ ცხიმში, რომელიც ნახარშის ზედაპირზე დაგროვდა. შემდეგ მოათავსეთ ჯამში და დაამუშავეთ ხელის ბლენდერით, ერთგვაროვანი მასის მისაღებად. ჩაასხით მიღებული სოუსი ქვაბში, რომელშიც ქათამი იხარშებოდა.

3

ნიგოზი რამოდენიმეჯერ გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში და თუ ხელით ცოტა ზეთსაც გამოწურავთ, გადაინახეთ ის საცივის მომზადების ბოლო ეტაპისთვის. დიდ თასში ჩაუმატეთ გატარებულ ნიგოზს ქინძი, უცხო სუნელი, ყვითელი ყვავილი, დარიჩინი და დაფქული მიხაკი. შეურიეთ ხელით და თუ ცოტა ზეთსაც გამოწურავთ, გადაინახეთ ის საცივის მომზადების ბოლო ეტაპისთვის.

4

დანაყეთ ნიორი მარილთან და წიწაკასთან ერთად. შემდეგ ჩაუმატეთ ნიგვზიან მასას, ჩაასხით 2 სუფრის კოვზი თეთრი ღვინის ძმარიც და კარგად შეურიეთ. ნელ-ნელა ჩაასხით ხახვიანი ქათმის ნახარშიც და თან გამუდმებით ურიეთ. როცა კარგად შეურევთ, გადაწურეთ მიღებული მასა საცერში, ჩაასხით ისევ ქვაბში, ჩაუმატეთ დაჭრილი ქათმის ხორცი და მიიყვანეთ დუღილამდე.

5

და ბოლოს, გადმოდგით ცეცხლიდან და კარგად გააცივეთ. მოასხით ზეთი, თუკი გამოწურეთ და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
უნდა ვისაუზმოთ თუ არა დილით - რას ამბობენ მკვლევარები?
რამდენად მნიშვნელოვანია საუზმე თქვენი ორგანიზმისთვის?
თარიღი: 01/15/2021
ავტორი: kobera1996
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
რა არის ხმელთაშუა ზღვის დიეტა?
ხმელთაშუა ზღვის დიეტა აშშ – ს ახალი ამბებისა და მსოფლიო ანგარიშის საუკეთესო დიეტების ყოველწლიურ რეიტინგში წლიდან წლამდე ზედა დონეებს იკავებს.
თარიღი: 12/18/2020
ავტორი: kobera1996
წონაში დაკლების ყველაზე ჯანსაღი გზა
რამდენადაც თითოეულ ჩვენთაგანს შესაძლოა სურდეს ერთჯერადი დიეტით შარვლის ზომის შეცვლა, არ არსებობს ერთიანი მიდგომა კილოგრამების ჩამოსაკლებად.
თარიღი: 12/18/2020
ავტორი: kobera1996
ხაჭოს დესერტი
ხაჭოს დესერტი
გამაგრილებელი და ზაფხულის გემოებით გაჯერებული დესერტი არაჩვეულებრივი განწყობისთვის.
ავტორი:
რაბაბას ტყემალი
რაბაბას ტყემალი
ტყემლის რეცეპტი ქართველი ემიგრანტებისთვის.
ავტორი:
პეროგი ვაშლის ხილფაფით
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარიეტამ უგემრიელესი ქართული წვნიანის რეცეპტი შემოგვთავაზა. გაეცანით, შეაფასეთ და მოამზადეთ.
მარიეტამ უგემრიელესი ქართული წვნიანის რეცეპტი შემოგვთავაზა. გაეცანით, შეაფასეთ და მოამზადეთ.
ავტორი:
ბაჟე ქართული ტრადიციული სოუსია, რომელიც ნიგვზით, ნივრითა და სუნელებით მზადდება. მიირთვით შემწვარ ქათამთან ან ღომთან ერთად.
ბაჟე ქართული ტრადიციული სოუსია, რომელიც ნიგვზით, ნივრითა და სუნელებით მზადდება. მიირთვით შემწვარ ქათამთან ან ღომთან ერთად.
ავტორი:
იხილეთ მაწვნის სუპის კიდევ ერთი გემრიელი რეცეპტი – ცივი სუპი მწვანილით, ნივრითა და პილპილით.
იხილეთ მაწვნის სუპის კიდევ ერთი გემრიელი რეცეპტი – ცივი სუპი მწვანილით, ნივრითა და პილპილით.
ავტორი:
მარტივი რეცეპტი მარიეტასგან – გემრიელი ქართული კერძის, ქათმის ჩაშუშულის მოსამზადებლად.
მარტივი რეცეპტი მარიეტასგან – გემრიელი ქართული კერძის, ქათმის ჩაშუშულის მოსამზადებლად.
ავტორი: