იხილეთ ხაჭაპურის ცომის რეცეპტი. ცომიცა და შიგთავსის ინგრედიენტებიც გათვლილია 3 ცალი ხაჭაპურის გამოსაცხობად.
გახეხეთ ყველი, მოათავსეთ თასში და დაუმატეთ 1 ცალი კვერცხი და 20 გრ კარაქი. ხელით კარგად აურიეთ.
ცომი გამოყენებამდე ჩაზილეთ. 10 წუთით დატოვეთ და შემდეგ თითოეული გუნდა წრიულად გააბრტყელეთ. ცომის შუაგულში მოათავსეთ ყველის შიგთავსი.
შეკარით ცომის კიდეები. ამოატრიალეთ და გააბრტყელეთ წრიულად. გაბრტყელებისას ეცადეთ, რომ ყველის შიგთავსი თანაბრად გადანაწილდეს და ცომი არ გაიხეს.
საცხობ ლანგარს ცოტაოდენი ფქვილი მოაყარეთ და ხაჭაპური წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში საშალო ტემპერატურაზე 15 წუთით აცხვეთ.
სურვილისამებრ, დააცალკევეთ 1 კვერცხის ცილა და გული და გამოცხობამდე 5 წუთით ადრე კვერცხის გული ხაჭაპურს წაუსვით. ღუმელიდან გამოღებისას კი გადაუსვით დარჩენილი კარაქი.
დაჭერით და გემრიელად მიირთვით!