გოგრის თესლი თაფლით
გემრიელი და ხრამუნა! გოგრის თესლის ტკბილი ვერსია. გოგრის თესლი თაფლისა და შაქრის მინანქრით უგემრიელესია!
მოათავსეთ საცხობი ლანგარი ღუმელის ზედა განყოფილებაში. გააცხელეთ ღუმელი 150°C-ზე. დააფინეთ ლანგარზე ალუმინის ფოლგა.
თასში აურიეთ კარაქი, თაფლი, ყავისფერი შაქარი და მარილი. დაუმატეთ გოგრის თესლი ისე, რომ კარგად ამოევლოს მასში. ერთ ფენად დააწყვეთ ამოვლებული თესლი წინასწარ გამზადებულ საცხობ ქაღალდზე.
აცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში. მოურიეთ და განაგრძეთ ცხობა კიდევ 20 წუთით. მოაფრქვიეთ თეთრი შაქარი და აცხვეთ კიდევ 20 წუთით მსუბუქად გადაბრაწვამდე. გააცივეთ და შეინახეთ ჰერმეტულ კონტეინერში.