რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

დამტკბარი სტაფილოები

არ გიყვართ სტაფილო? ეს რეცეპტი შეგაყვარებთ მას! შეუხამეთ საყვარელი ინგრედიენტები და ისიამოვნეთ!
არ გიყვართ სტაფილო? ეს რეცეპტი შეგაყვარებთ მას! შეუხამეთ საყვარელი ინგრედიენტები და ისიამოვნეთ!

0:00:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
500   გრამი სტაფილო
30   გრამი კარაქი
14   ჭიქა ყავისფერი შაქარი
მწიკვი მარილი
მწიკვი დაფქული შავი წიწაკა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გათალეთ სტაფილოები და დაჭერით 5სმ სიგრძის ნაჭრებად. მოათავსეთ ქვაბში, დაფარეთ ცივი წყლით და მოაყარეთ ცოტა მარილი. ჯერ მაღალ ცეცხლზე მიიყვანეთ დუღილამდე და შემდეგ საშუალო ცეცხლზე ხარშეთ 20-30 წუთის განმავლობაში, სანამ სტაფილოები არ შერბილდება. ნუ დაარბილებთ ზედმეტად.

2

გადაწურეთ და დატოვეთ სტაფილოები მინიმალურ ცეცხლზე. ჩაუმატეთ ქვაბში კუბიკებად დაჭრილი კარაქი, ყავისფერი შაქარი, მწიკვი მარილი და წიწაკა(სურვილისამებრ). ურიეთ და აცხვეთ 3-5 წუთის განმავლობაში. სურვილისამებრ შეურიეთ დაფქული დარიჩინიც, მუსკატის კაკალი თუ კოჭა. საუკეთესო არომატისთვის მიირთვით, სანამ ცხელია.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გემრიელი და ხრამუნა! გოგრის თესლის ტკბილი ვერსია. გოგრის თესლი თაფლისა და შაქრის მინანქრით უგემრიელესია!
გემრიელი და ხრამუნა! გოგრის თესლის ტკბილი ვერსია. გოგრის თესლი თაფლისა და შაქრის მინანქრით უგემრიელესია!
ავტორი:
ათქვეფილი კრემ–ყველი ბოსტნეულით – დღის გემრიელი დასაწყისი. სურვილისამებრ, დაუმატეთ 1 კბილი ნიორი.
ათქვეფილი კრემ–ყველი ბოსტნეულით – დღის გემრიელი დასაწყისი. სურვილისამებრ, დაუმატეთ 1 კბილი ნიორი.
ავტორი:
გამომცხვარი გოგრა არომატული და გამორჩეულად გემრიელია– გოგრის მოყვარულებო არ გამოტოვოთ :)
გამომცხვარი გოგრა არომატული და გამორჩეულად გემრიელია– გოგრის მოყვარულებო არ გამოტოვოთ :)
ავტორი:
ამ მარტივ რეცეპტში, ჩიფსების მომზადების განსხავებულ მეთოდს ისწავლით!
ამ მარტივ რეცეპტში, ჩიფსების მომზადების განსხავებულ მეთოდს ისწავლით!
ავტორი: