რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

გალეტი პომიდორი ჩერითა და პუნში ტეკილით

თუ გემრიელ კერძებზე ასეთივე სასმელის მიყოლება თქვენთვის უცხო არაა, ეს რეცეპტი თქვენთვისაა.
თუ გემრიელ კერძებზე ასეთივე სასმელის მიყოლება თქვენთვის უცხო არაა, ეს რეცეპტი თქვენთვისაა.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
400   გრამი ფქვილი
1   ცალი კვერცხი
1 320   ლიტრი წყალი
200   გრამი პომიდორი ჩერი
60   გრამი ყველი მოცარელა
ბაზილიკა
3   ცალი პომიდორი
1   კბილი ნიორი
1   ცალი ხახვი
შაქარი
60   მლ/ლ ლიმონის წვენი
70   მლ/ლ ზეითუნის ზეთი
მარილი
100   მლ/ლ ფორთოხლის წვენი
200   მლ/ლ ტეკილა
100   მლ/ლ გრეიფრუტის წვენი
შავი ჩაი
დარიჩინი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

თასში გაცერით 400 გრ. ფქვილი და მოაყარეთ მარილი. ცალკე ჭურჭელში ათქვიფეთ კვერცხი მარილთან და ზეითუნის ზეთთან ერთად, დაამატეთ 100-150 მლ. ოთახის ტემპერატურის წყალი და ამოურიეთ. თხევადი მასა დაასხით ფქვილს, მოზილეთ ცომი და დატოვეთ 30-40 წუთის განმავლობაში.

2

მოამზადეთ ტომატის სოუსი. გაფრცქვენით ხახვი, 1 კბილი ნიორი და დაჭერით წვრილად. გაცხელებულ ტაფაზე დაასხით ზეითუნის ზეთი და შებრაწეთ ხახვი. დაჭერით პომიდორი მომცრო კუბიკებად და დაამატეთ დაბრაწულ ხახვს ნიორთან ერთად. მიღებული მასა შეაზავეთ მარილით, ცოტაოდენი შაქრითა და ლიმონის წვენით.

3

გაჭერით ჩერის პომიდვრები შუაზე და ყველი მოცარელას ბურთულები რამდენიმე ნაწილად. ფქვილიან მაგიდაზე გადმოიღეთ ცომი და გააბრტყელეთ წრის ფორმაზე (30-35 სმ. დიამეტრითა და 5-7 მმ. სისქით). საცხობი ლანგარი დაფარეთ პერგამენტის ქაღალდით და მასზე მოათავსეთ ცომი. ზემოდან კი, წაუსვით ტომატის სოუსი ისე, რომ ცომის კიდეებამდე 3-4 სმ. დარჩეს. ამ ყველაფერს კი, ზემოდან მოაწყვეთ პომიდორი ჩერი და მოცარელას დაჭრილი ბურთულები. აკეცეთ ცომის ნაპირები, ზემოდან მოაპკურეთ ზეითუნის ზეთი და საცხობი ლანგარი მოათავსეთ 180° -მდე გაცხელებულ ღუმელში, ვიდრე არ გამოცხვება.

4

მოამზადეთ პუნში. ადუღეთ 1 ლ. წყალი და დააყენეთ ჩაის ფერი. 200 მლ. ტეკილა ჩაასხით ჭურჭელში და ადევნეთ თვალყური, რომ ადუღებამდე არ მივიდეს. გაწურეთ ნახევარი ლიმონი, 1 ფორთოხალი და გრეიფრუტი. მათი წვენი კი დაასხით შემთბარ ტეკილას. ამ ყველაფერს დაამატეთ ცოტაოდენი დარიჩინი, ჩაის ფერი და 2 ჩ/კ შაქარი. შეათბეთ პუნში, თუმცა არ აადუღოთ.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გემრიელი და სახალისო ორცხობილები საყვარელი ადამიანებისთვის. დააგემოვნეთ და შეაფასეთ :)
გემრიელი და სახალისო ორცხობილები საყვარელი ადამიანებისთვის. დააგემოვნეთ და შეაფასეთ :)
ავტორი:
მოამზადეთ სოკო გემრიელი შიგთავსით და გაალამაზეთ თქვენი სუფრა!
მოამზადეთ სოკო გემრიელი შიგთავსით და გაალამაზეთ თქვენი სუფრა!
ავტორი:
მოამზადეთ, სურვილისამებრ მორთეთ მაიონეზით, გააფორმეთ მწვანილით და აუცილებლად გემრიელად მიირთვით!
მოამზადეთ, სურვილისამებრ მორთეთ მაიონეზით, გააფორმეთ მწვანილით და აუცილებლად გემრიელად მიირთვით!
ავტორი:
გთავაზობთ პოპულარული და ძალიან გემრიელი კერძის რეცეპტს. თქვენ როგორ ამზადებთ ამ კერძს?
გთავაზობთ პოპულარული და ძალიან გემრიელი კერძის რეცეპტს. თქვენ როგორ ამზადებთ ამ კერძს?
ავტორი: