რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ელვის პრესლის საყვარელი ბისკვიტი

ტრადიციული ამერიკული ნამცხვარი. ამბობენ, რომ ელვისს ის ძალიან უყვარდა.
ტრადიციული ამერიკული ნამცხვარი. ამბობენ, რომ ელვისს ის ძალიან უყვარდა.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

ამ ბისკვიტის მოზადებისას აუცილებელია ინგრედიენტების რაოდენობის და მომზადების პროცესის ზუსტი დაცვა, მაშინ შედეგი გარანტირებულად გემრიელი იქნება. ბისკვიტი სჯობს მირთმევამდე ერთი დღით ადრე გამოაცხოთ, რომ მოასწროს კარგად გაცივება და საჭირო კონდიციამდე მისვლა.

 

წინასწარი რჩევები:

  • ინგრედიენტების საზომად გამოიყენეთ 240 მლ-იანი ჭიქა. ზუსტი  ზომისთვის ბოლომდე გაავსეთ ჭიქა და შემდეგ აკურატულად გადაასწორეთ ზედაპირი დანის ბლაგვი პირით.
  • ბისკვიტის ცომი დაახლოებით ორჯერ დიდდება ზომაში, ამიტომ თქვენ დაგჭირდებათ საკმაოდ მაღალკედლებიანი საცხობი ფორმა, დიამეტრით 26 სმ და სიღრმით დაახლოებით 12 სმ (3 ლიტრიანი მოცულობის). ამერიკელები ასეთ ფორმას Bundt Pan-ს უწოდებენ, ის მთლიანი ფორმაა, კედლები არ ეხსნება. თუ თქვენი ფორმა შედარებით ნაკლები ზომისაა და არც ისე მაღალი კედლები აქვს, ან შეამცირეთ ინგრედიენტების რაოდენობა და ნახევარი ულუფა გამოაცხვეთ, ან გაავსეთ ფორმა ნახევრამდე, ხოლო დანარჩენი ცომი გაანაწილეთ მაფინების ფორმაში და პატარა მაფინებად დააცხვეთ.
  • ეცადეთ არ შეაღოთ ღუმელის კარი მანამ, სანამ ცხობის დასრულებამდე 15 წუთი არ დარჩება.

 

პროდუქტების მომზადება:

  • კარაქი დაარბილეთ;
  • ფქვილი სამჯერ (!) გაცერით და მხოლოდ ამის შემდეგ გადაზომეთ სამი ჭიქა — ეს აუცილებელი მომენტია, არ დატოვოთ იგი უყურადღებოდ;
  • გამოყენებამდე, კვერცხი გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე 30 წუთის განმავლობაში;
  • საცხობ ფორმას კარგად, ზედმიწევნით წაუსვით კარაქი და შემდეგ მოაყარეთ ფქვილი. ზედმეტი ფქვილი ფორმიდან ხელის ოდნავი დარტყმით ჩამობერტყეთ ნიჟარაში;
  • ღუმელი წინასწარ არ გაახუროთ!
რეცეპტის ინგრედიენტები
240   გრამი კარაქი
3   ჭიქა გაცრილი თეთრი ფქვილი
34   ჩ/კ სუფრის მარილი
3   ჭიქა შაქრის ფხვნილი
7   ცალი დიდი კვერცხი
2   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
1   ჭიქა ცხიმიანი ნაღები (30-35%)
ცოტა კარაქი
ფქვილი საცხობი ფორმისთვის
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ღმრა ჯამში მიქსერით ათქვიფეთ კარაქი და შაქარი. აუცილებელია თქვიფოთ 10 წუთის განმავლობაში, ღია ფერის, ფაფუკი მასის მიღებამდე. დაამატეთ თითო-თითო კვერცხი, კარგად ათქვიფეთ თითოეულის შემდეგ. ბოლოს დაამატეთ ვანილის ექსტრაქტი და კიდევ ათქვიფეთ.

2

აურიეთ ერთმანეთში ფქვილი და მარილი. შეამცირეთ მიქსერის სიჩქარე მინიმუმამდე და დაამატეთ ჯამში ფქვილის ნახევარი, შემდეგ ნაღების მთლიანი ოდენობა და ბოლოს დარჩენილი ფქვილი. ამ პროცესში გააგრძელეთ ათქვეფა!

3

სილიკონის ნიჩბით კარგად ჩამოწმინდეთ ჯამის კედლები და ძირი, ამოურიეთ ბისკვიტის მასას, და შემდეგ კიდევ ათქვიფეთ, მაღალ სიჩქარეზე, 5-6 წუთის განმავლობაში, სანამ ძალიან ერთგვაროვან და ხავერდოვან ცომს არ მიიღებთ.

4

ჩაასხით მიღებული ცომი გამზადებულ ფორმაში, შემდეგ რამდენჯერმე მსუბუქად დააკაკუნეთ ფორმით მაგიდის ზედაპირზე, რომ გამოდევნოთ ცომიდან ჰაერის ზედმეტი ბუშტუკები. შედგით ღუმელში, შუა თაროზე, და ჩართეთ ღუმელი. ტემპერატურა დააყენეთ 160 გრადუსზე. გამოაცხვეთ 60-75 წუთი; ხის ჩხირით შეამოწმეთ ცომის მზაობა. გააცივეთ გამომცხვარი ბისკვიტი ფორმაში, 10 წუთის განმავლობაში, შემდეგ ფრთხილად ამოაბრუნეთ ფორმა, გადმოიღეთ ნამცხვარი კულინარულ ბადეზე და ბოლომდე გააცივეთ.

5

სურვილისამებრ შეგიძლიათ მორთოთ შაქრის პუდრით ან პომადკით. გაამოთ!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარიეტამ საოცარი დესერტის რეცეპტით გაგვანებივრა!
მარიეტამ საოცარი დესერტის რეცეპტით გაგვანებივრა!
ავტორი:
გთავაზობთ რბილ, ჰაეროვან ხაჭოს ნამცხვარს, რომელიც თქვენს ოჯახში გულგრილს არავის დატოვებს
გთავაზობთ რბილ, ჰაეროვან ხაჭოს ნამცხვარს, რომელიც თქვენს ოჯახში გულგრილს არავის დატოვებს
ავტორი:
მსხლის ნამცხვარი განსაკუთრებით გემრიელია, თუ მას ძალიან მწიფე ხილით მოამზადებთ :)
მსხლის ნამცხვარი განსაკუთრებით გემრიელია, თუ მას ძალიან მწიფე ხილით მოამზადებთ :)
ავტორი: