ამ ბისკვიტის მოზადებისას აუცილებელია ინგრედიენტების რაოდენობის და მომზადების პროცესის ზუსტი დაცვა, მაშინ შედეგი გარანტირებულად გემრიელი იქნება. ბისკვიტი სჯობს მირთმევამდე ერთი დღით ადრე გამოაცხოთ, რომ მოასწროს კარგად გაცივება და საჭირო კონდიციამდე მისვლა.
წინასწარი რჩევები:
პროდუქტების მომზადება:
ღმრა ჯამში მიქსერით ათქვიფეთ კარაქი და შაქარი. აუცილებელია თქვიფოთ 10 წუთის განმავლობაში, ღია ფერის, ფაფუკი მასის მიღებამდე. დაამატეთ თითო-თითო კვერცხი, კარგად ათქვიფეთ თითოეულის შემდეგ. ბოლოს დაამატეთ ვანილის ექსტრაქტი და კიდევ ათქვიფეთ.
აურიეთ ერთმანეთში ფქვილი და მარილი. შეამცირეთ მიქსერის სიჩქარე მინიმუმამდე და დაამატეთ ჯამში ფქვილის ნახევარი, შემდეგ ნაღების მთლიანი ოდენობა და ბოლოს დარჩენილი ფქვილი. ამ პროცესში გააგრძელეთ ათქვეფა!
სილიკონის ნიჩბით კარგად ჩამოწმინდეთ ჯამის კედლები და ძირი, ამოურიეთ ბისკვიტის მასას, და შემდეგ კიდევ ათქვიფეთ, მაღალ სიჩქარეზე, 5-6 წუთის განმავლობაში, სანამ ძალიან ერთგვაროვან და ხავერდოვან ცომს არ მიიღებთ.
ჩაასხით მიღებული ცომი გამზადებულ ფორმაში, შემდეგ რამდენჯერმე მსუბუქად დააკაკუნეთ ფორმით მაგიდის ზედაპირზე, რომ გამოდევნოთ ცომიდან ჰაერის ზედმეტი ბუშტუკები. შედგით ღუმელში, შუა თაროზე, და ჩართეთ ღუმელი. ტემპერატურა დააყენეთ 160 გრადუსზე. გამოაცხვეთ 60-75 წუთი; ხის ჩხირით შეამოწმეთ ცომის მზაობა. გააცივეთ გამომცხვარი ბისკვიტი ფორმაში, 10 წუთის განმავლობაში, შემდეგ ფრთხილად ამოაბრუნეთ ფორმა, გადმოიღეთ ნამცხვარი კულინარულ ბადეზე და ბოლომდე გააცივეთ.
სურვილისამებრ შეგიძლიათ მორთოთ შაქრის პუდრით ან პომადკით. გაამოთ!