რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბოსტნეული მაიონეზის სოუსში

ბოსტნეულისგან მომზადებული ცივი კერძები საქართველოში საკმაოდ პოპულარულია.
ბოსტნეულისგან მომზადებული ცივი კერძები საქართველოში საკმაოდ პოპულარულია.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

 ამ საოჯახო რეცეპტით გაიგებთ როგორ მოამზადოთ საუცხოო კერძი ბადრიჯნით, ბულგარულითა და ხახვით, მაიონეზის სოუსში პიკანტური სანელებლებით.

რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ცალი ბადრიჯანი
2   ცალი წითელი ბულგარული
1   თავი მოზრდილი თეთრი ხახვი
1   ჩ/კ ცხარე წითელი წიწაკა
1   ჩ/კ გამხმარი ქინძი
1   ჩ/კ უცხო სუნელი
1   ჩ/კ ყვითელი ყვავილი
მარილი გემოვნებით
7   კბილი ნიორი
ახალი ქინძი მოსართავად
100   გრამი მაიონეზი
50   მლ. ანადუღარი გაცივებული წყალი
7   ს/კ ზეთი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დაჭერით ბულგარული წიწაკა, ბადრიჯანი და ხახვი. დაასხით 7 სუფრის კოვზი ზეთი ტაფაზე და გააცხელეთ ღუმელში, სანამ ბოსტნეულს დაუმატებდეთ. დაჭრილი ბოსტნეული მოამზადეთ მაღალ ტემპერატურაზე, სანამ ბადრიჯანი არ შეყავისფრდება (დაახლოებით 15 წუთამდე).

2

სანამ ღუმელში ბოსტნეული მზადდება, სუნელები, მარილი და ნიორი მოათავსეთ ფილაში და ქვასანაყით დანაყეთ 2 წუთის განმავლობაში.

3

სუნელების, ნიორის და მარილის ნარევს დაუმატეთ 100 გრამი მაიონეზი და კოვზით კარგად აურიეთ, შემდეგ ნელა დაუმატეთ 50 მლ ანადუღარი გაცივებული წყალი, თან პარალელურად არ შეწყვიტოთ მორევა. მიღებული მასა დაუმატეთ შემწვარ ბოსტნეულს და გააჩერეთ 30 წუთის განმავლობაში.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ხაჭოს დესერტი
ხაჭოს დესერტი
გამაგრილებელი და ზაფხულის გემოებით გაჯერებული დესერტი არაჩვეულებრივი განწყობისთვის.
ავტორი:
რაბაბას ტყემალი
რაბაბას ტყემალი
ტყემლის რეცეპტი ქართველი ემიგრანტებისთვის.
ავტორი:
პეროგი ვაშლის ხილფაფით
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
ქართული პოპულარული საოჯახო კერძი, რომელიც ზაფხულზე განსაკუთრებით გემრიელია.
ქართული პოპულარული საოჯახო კერძი, რომელიც ზაფხულზე განსაკუთრებით გემრიელია.
ავტორი:
ბადრიჯნისაგან ბევრი გემრიელი კერძი შეგიძლიათ მოამზადოთ. იხილეთ ერთ-ერთი მათგანის რეცეპტი.
ბადრიჯნისაგან ბევრი გემრიელი კერძი შეგიძლიათ მოამზადოთ. იხილეთ ერთ-ერთი მათგანის რეცეპტი.
ავტორი:
პოპულარული და გემრიელი ფხალი ქართული კულინარიიდან.
პოპულარული და გემრიელი ფხალი ქართული კულინარიიდან.
ავტორი:
მოამზადეთ ქართული ტრადიციული ფხალი ჭარხლის ფოთლისაგან – გემრიელი და არომატული კერძი ნებისმიერი სუფრისათვის.
მოამზადეთ ქართული ტრადიციული ფხალი ჭარხლის ფოთლისაგან – გემრიელი და არომატული კერძი ნებისმიერი სუფრისათვის.
ავტორი: