რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბოსტნეული მაიონეზის სოუსში

ბოსტნეულისგან მომზადებული ცივი კერძები საქართველოში საკმაოდ პოპულარულია.
ბოსტნეულისგან მომზადებული ცივი კერძები საქართველოში საკმაოდ პოპულარულია.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

 ამ საოჯახო რეცეპტით გაიგებთ როგორ მოამზადოთ საუცხოო კერძი ბადრიჯნით, ბულგარულითა და ხახვით, მაიონეზის სოუსში პიკანტური სანელებლებით.

რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ცალი ბადრიჯანი
2   ცალი წითელი ბულგარული
1   თავი მოზრდილი თეთრი ხახვი
1   ჩ/კ ცხარე წითელი წიწაკა
1   ჩ/კ გამხმარი ქინძი
1   ჩ/კ უცხო სუნელი
1   ჩ/კ ყვითელი ყვავილი
მარილი გემოვნებით
7   კბილი ნიორი
ახალი ქინძი მოსართავად
100   გრამი მაიონეზი
50   მლ/ლ ანადუღარი გაცივებული წყალი
7   ს/კ ზეთი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დაჭერით ბულგარული წიწაკა, ბადრიჯანი და ხახვი. დაასხით 7 სუფრის კოვზი ზეთი ტაფაზე და გააცხელეთ ღუმელში, სანამ ბოსტნეულს დაუმატებდეთ. დაჭრილი ბოსტნეული მოამზადეთ მაღალ ტემპერატურაზე, სანამ ბადრიჯანი არ შეყავისფრდება (დაახლოებით 15 წუთამდე).

2

სანამ ღუმელში ბოსტნეული მზადდება, სუნელები, მარილი და ნიორი მოათავსეთ ფილაში და ქვასანაყით დანაყეთ 2 წუთის განმავლობაში.

3

სუნელების, ნიორის და მარილის ნარევს დაუმატეთ 100 გრამი მაიონეზი და კოვზით კარგად აურიეთ, შემდეგ ნელა დაუმატეთ 50 მლ ანადუღარი გაცივებული წყალი, თან პარალელურად არ შეწყვიტოთ მორევა. მიღებული მასა დაუმატეთ შემწვარ ბოსტნეულს და გააჩერეთ 30 წუთის განმავლობაში.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
ცივი ყავა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
მოამზადეთ და მიირთვით სალათების მარგალიტი ქართული კულინარიიდან.
მოამზადეთ და მიირთვით სალათების მარგალიტი ქართული კულინარიიდან.
ავტორი:
შემწვარი ყაბაყი ნიგვზის უგემრიელესი საკმაზით.
შემწვარი ყაბაყი ნიგვზის უგემრიელესი საკმაზით.
ავტორი:
მოამზადეთ გემრიელი საზაფხულო კერძი ქართული სამზარეულოდან!
მოამზადეთ გემრიელი საზაფხულო კერძი ქართული სამზარეულოდან!
ავტორი:
გთავაზობთ ახალი კარტოფილის რეცეპტს განსხვავებულად – ღუმელში შემწვარი კარტოფილი ლიმონის წვენით.
გთავაზობთ ახალი კარტოფილის რეცეპტს განსხვავებულად – ღუმელში შემწვარი კარტოფილი ლიმონის წვენით.
ავტორი: