რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბოსტნეული მაიონეზის სოუსში

ბოსტნეულისგან მომზადებული ცივი კერძები საქართველოში საკმაოდ პოპულარულია.
ბოსტნეულისგან მომზადებული ცივი კერძები საქართველოში საკმაოდ პოპულარულია.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

 ამ საოჯახო რეცეპტით გაიგებთ როგორ მოამზადოთ საუცხოო კერძი ბადრიჯნით, ბულგარულითა და ხახვით, მაიონეზის სოუსში პიკანტური სანელებლებით.

რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ცალი ბადრიჯანი
2   ცალი წითელი ბულგარული
1   თავი მოზრდილი თეთრი ხახვი
1   ჩ/კ ცხარე წითელი წიწაკა
1   ჩ/კ გამხმარი ქინძი
1   ჩ/კ უცხო სუნელი
1   ჩ/კ ყვითელი ყვავილი
მარილი გემოვნებით
7   კბილი ნიორი
ახალი ქინძი მოსართავად
100   გრამი მაიონეზი
50   მლ/ლ ანადუღარი გაცივებული წყალი
7   ს/კ ზეთი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დაჭერით ბულგარული წიწაკა, ბადრიჯანი და ხახვი. დაასხით 7 სუფრის კოვზი ზეთი ტაფაზე და გააცხელეთ ღუმელში, სანამ ბოსტნეულს დაუმატებდეთ. დაჭრილი ბოსტნეული მოამზადეთ მაღალ ტემპერატურაზე, სანამ ბადრიჯანი არ შეყავისფრდება (დაახლოებით 15 წუთამდე).

2

სანამ ღუმელში ბოსტნეული მზადდება, სუნელები, მარილი და ნიორი მოათავსეთ ფილაში და ქვასანაყით დანაყეთ 2 წუთის განმავლობაში.

3

სუნელების, ნიორის და მარილის ნარევს დაუმატეთ 100 გრამი მაიონეზი და კოვზით კარგად აურიეთ, შემდეგ ნელა დაუმატეთ 50 მლ ანადუღარი გაცივებული წყალი, თან პარალელურად არ შეწყვიტოთ მორევა. მიღებული მასა დაუმატეთ შემწვარ ბოსტნეულს და გააჩერეთ 30 წუთის განმავლობაში.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
კიდევ ერთი გემრიელი რეცეპტი ბადრიჯნის მოსამზადებლად :)
კიდევ ერთი გემრიელი რეცეპტი ბადრიჯნის მოსამზადებლად :)
ავტორი:
მოამზადეთ და მიირთვით სალათების მარგალიტი ქართული კულინარიიდან.
მოამზადეთ და მიირთვით სალათების მარგალიტი ქართული კულინარიიდან.
ავტორი:
მოამზადეთ გემრიელი საზაფხულო კერძი ქართული სამზარეულოდან!
მოამზადეთ გემრიელი საზაფხულო კერძი ქართული სამზარეულოდან!
ავტორი:
პოპულარული და გემრიელი ფხალი ქართული კულინარიიდან.
პოპულარული და გემრიელი ფხალი ქართული კულინარიიდან.
ავტორი: