რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ისპანახის ფხალი

ქართული კულინარიის უდავო მშვენება, სამარხვო და გემრიელი! აუცილებლად მოამზადეთ და შეაფასეთ.
ქართული კულინარიის უდავო მშვენება, სამარხვო და გემრიელი! აუცილებლად მოამზადეთ და შეაფასეთ.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1 12   კგ. ისპანახი
300   გრამი ნიგოზი
5   კბილი ნიორი
7   ს/კ თეთრი ღვინის ძმარი
1   ს/კ დაფქული წითელი წიწაკა
1   ჩ/კ დაფქული ყვითელი ყვავილი
1   ჩ/კ დაფქული უცხო სუნელი
2   თავი თეთრი ხახვი
50   გრამი ქორფა ქინძი
50   გრამი ქორფა ოხრახუში
ბროწეულის მარცვლები მოსართავად
1   ს/კ მარილი, ან გემოვნებით
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მოაჭერით ისპანახს უხეში ძირები და კარგად გარეცხეთ. წყლით ნახევრამდე გაავსეთ დიდი ქვაბი, ჩაუმატეთ 1 სუფრის კოვზი მარილი და ჩაყარეთ ისპანახი. დაპრესეთ ხის კოვზის გამოყენებით. ხარშეთ ფოთლები 5 წუთის განმავლობაში.

2

მოხარშული ისპანახი გადაწურეთ და აცალეთ გაცივება საწურში. შემდეგ ხელებში დააგორგოლავეთ და მოუჭირეთ, წყლის მაქსიმალურად გამოსადენად.

3

ნიორი და ნიგოზი ერთად გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში. შემდეგ ჩაუმატეთ წიწაკა, ყვითელი ყვავილი, უცხო სუნელი, მარილი და ძმარი. შეურიეთ ხელით.

4

თხლად დაჭერით ხახვი, ქინძი, ოხრახუში და ჩაუმატეთ ნიგვზიან მასას. შეურიეთ ხელით.

5

ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ მომზადებული ისპანახიც და ჩაუმატეთ ნიგვზიან მასას, შეურიეთ ხელით და დატოვეთ 2 საათით.

6

გააკეთეთ ბურთულები ისპანახის ფხალისგან, მორთეთ ბროწეულის მარცვლებით და გემრიელად მიირთვით!

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
მოამზადეთ სოკოს გემრიელი კერძი – კარტოფილით, ნიგვზითა და სანელებლებით.
მოამზადეთ სოკოს გემრიელი კერძი – კარტოფილით, ნიგვზითა და სანელებლებით.
ავტორი:
ბოსტნეულისგან მომზადებული ცივი კერძები საქართველოში საკმაოდ პოპულარულია.
ბოსტნეულისგან მომზადებული ცივი კერძები საქართველოში საკმაოდ პოპულარულია.
ავტორი:
სასარგებლო თვისებებით ცნობილი მინდვრის მხალეულის კერძი ქართული კულინარიიდან.  შეაფასეთ!
სასარგებლო თვისებებით ცნობილი მინდვრის მხალეულის კერძი ქართული კულინარიიდან. შეაფასეთ!
ავტორი:
ქართული პოპულარული საოჯახო კერძი, რომელიც ზაფხულზე განსაკუთრებით გემრიელია.
ქართული პოპულარული საოჯახო კერძი, რომელიც ზაფხულზე განსაკუთრებით გემრიელია.
ავტორი: