რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბერძნული სააღდგომო პური

ყველა ქვეყანას პასკის განსხვავებული რეცეპტი აქვს. გთავაზობთ ბერძნული სააღდგომო პურის რეცეპტს.
ყველა ქვეყანას პასკის განსხვავებული რეცეპტი აქვს. გთავაზობთ ბერძნული სააღდგომო პურის რეცეპტს.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
3   ს/კ საფუარი
1   ჭიქა რძე
მწიკვი მარილი
1   ჩ/კ შაქარი
12   ჭიქა ხორბლის ფქვილი
2   ჭიქა შაქარი
1 12   კგ. ხორბლის ფქვილი
9   ცალი კვერცხი
1 12   ჭიქა რძე
1   შეკვრა ვანილის პუდრა
12   ჭიქა დაჭრილი ნუში
300   გრამი კარაქი
სეზამის თესლი
2   ს/კ რძე
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

თბილ რძეში გახსენით საფუარი, დაამატეთ ფქვილი, შაქარი და მარილი. მოზილეთ ცომი, გადააფარეთ პოლიეთილენის ცელოფანი და დატოვეთ მიღებული მასა სითბოში 30 წუთით.

2

ათქვიფეთ 8 ცალი კვერცხი შაქართან ერთად, დაამატეთ რძე, ვანილის პუდრა, ნუში, მდნარი კარაქი და ფქვილი. მოზილეთ 20 წუთის განმავლობაში, ვიდრე არ დაიწყებს ბუშტების გაკეთებას და არ მიიღებთ აბრეშუმისებრ ცომს. მოათავსეთ ცხიმწასმულ ფორმაში, დააფარეთ ტილო და დატოვეთ სითბოში.

3

როდესაც ცომი მოცულობაში გაორმაგდება, ჩაზილეთ და ისევ დატოვეთ გასაფუებლად. შემდეგ გადაზილეთ ცომი და გაყავით 6 ნაწილად. გააბრტყელეთ თითოეული განიერ ზოლად და ორ-ორი ზოლისგან დაწანით სამი ნაწნავი. ყოველი ნაწნავი დაახვიეთ წრიულად და მოათავსეთ საცხობ ლანგარზე (ლანგარზე წინასწარ ცხიმწასმული პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ). სამივე ნაწნავი მოათავსეთ ისე, რომ მათი ბოლოები ცენტრში ერთდებოდეს. ღუმელში შედგმამდე დააფარეთ ჭურჭლის ტილო და გააჩერეთ 30-40 წუთით.

4

ზემოდან წაუსვით რძეში ათქვეფილი კვერცხი, მოაყარეთ სეზამის თესლი და შედგით 220°- მდე გაცხელებულ ღუმელში 10 წუთით. ამის შემდეგ ტემპერატურას დაუწიეთ 200°- მდე და კვლავ აცხვეთ 30-40 წუთის განმავლობაში. სურვილისამებრ, ყოველი ფუნთუშის ცენტრში შეგიძლიათ, მოათავსოთ კვერცხი.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
იტალიური ორცხობილები ღვინით
საქონლის ხორცის კასეროლე
ქათამი ისპანახითა და ფეტათი
რესტორანი “პური და ღვინო“ განვითარების ახალ ეტაპზე გადავიდა
რესტორანი “პური და ღვინო“ ოდესღაც მხოლოდ იდეას წარმოადგენდა. კონცეფციის ასეთი სახით ჩამოსაყალიბებლად უამრავი საფეხურის გავლა გახდა საჭირო. ამ ეტაპების წარმატებით დაძლევას თან მოყვა რესტორნის წარმატებაც.
თარიღი: 02/03/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
უგემრიელესი სააღდგომო რეცეპტი, რომელიც, იმედი გვაქვს, დაიმსახურებს თქვენს მოწონებას.
უგემრიელესი სააღდგომო რეცეპტი, რომელიც, იმედი გვაქვს, დაიმსახურებს თქვენს მოწონებას.
ავტორი:
გაილამაზეთ სააღდგომო სუფრა ამ მადისაღმძვრელი ქაფქეიქებით. მოუხმეთ ფანტაზიას გააფორმეთ სურვილისამებრ.
გაილამაზეთ სააღდგომო სუფრა ამ მადისაღმძვრელი ქაფქეიქებით. მოუხმეთ ფანტაზიას გააფორმეთ სურვილისამებრ.
ავტორი:
სცადეთ, გამოაცხვეთ, ზუსტად დაიცავით ინსტრუქციები და გარწმუნებთ, რომ აღარასდროს იყიდით კულიჩს.
სცადეთ, გამოაცხვეთ, ზუსტად დაიცავით ინსტრუქციები და გარწმუნებთ, რომ აღარასდროს იყიდით კულიჩს.
ავტორი:
გამომცხვარი სოკო ბოსტნეულთან ერთად რუმინული ტრადიციული სააღდგომო რეცეპტია.
გამომცხვარი სოკო ბოსტნეულთან ერთად რუმინული ტრადიციული სააღდგომო რეცეპტია.
ავტორი: