რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბერძნული სააღდგომო პური

ყველა ქვეყანას პასკის განსხვავებული რეცეპტი აქვს. გთავაზობთ ბერძნული სააღდგომო პურის რეცეპტს.
ყველა ქვეყანას პასკის განსხვავებული რეცეპტი აქვს. გთავაზობთ ბერძნული სააღდგომო პურის რეცეპტს.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
3   ს/კ საფუარი
1   ჭიქა რძე
მწიკვი მარილი
1   ჩ/კ შაქარი
12   ჭიქა ხორბლის ფქვილი
2   ჭიქა შაქარი
1 12   კგ. ხორბლის ფქვილი
9   ცალი კვერცხი
1 12   ჭიქა რძე
1   შეკვრა ვანილის პუდრა
12   ჭიქა დაჭრილი ნუში
300   გრამი კარაქი
სეზამის თესლი
2   ს/კ რძე
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

თბილ რძეში გახსენით საფუარი, დაამატეთ ფქვილი, შაქარი და მარილი. მოზილეთ ცომი, გადააფარეთ პოლიეთილენის ცელოფანი და დატოვეთ მიღებული მასა სითბოში 30 წუთით.

2

ათქვიფეთ 8 ცალი კვერცხი შაქართან ერთად, დაამატეთ რძე, ვანილის პუდრა, ნუში, მდნარი კარაქი და ფქვილი. მოზილეთ 20 წუთის განმავლობაში, ვიდრე არ დაიწყებს ბუშტების გაკეთებას და არ მიიღებთ აბრეშუმისებრ ცომს. მოათავსეთ ცხიმწასმულ ფორმაში, დააფარეთ ტილო და დატოვეთ სითბოში.

3

როდესაც ცომი მოცულობაში გაორმაგდება, ჩაზილეთ და ისევ დატოვეთ გასაფუებლად. შემდეგ გადაზილეთ ცომი და გაყავით 6 ნაწილად. გააბრტყელეთ თითოეული განიერ ზოლად და ორ-ორი ზოლისგან დაწანით სამი ნაწნავი. ყოველი ნაწნავი დაახვიეთ წრიულად და მოათავსეთ საცხობ ლანგარზე (ლანგარზე წინასწარ ცხიმწასმული პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ). სამივე ნაწნავი მოათავსეთ ისე, რომ მათი ბოლოები ცენტრში ერთდებოდეს. ღუმელში შედგმამდე დააფარეთ ჭურჭლის ტილო და გააჩერეთ 30-40 წუთით.

4

ზემოდან წაუსვით რძეში ათქვეფილი კვერცხი, მოაყარეთ სეზამის თესლი და შედგით 220°- მდე გაცხელებულ ღუმელში 10 წუთით. ამის შემდეგ ტემპერატურას დაუწიეთ 200°- მდე და კვლავ აცხვეთ 30-40 წუთის განმავლობაში. სურვილისამებრ, ყოველი ფუნთუშის ცენტრში შეგიძლიათ, მოათავსოთ კვერცხი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მოამზადეთ თოთო ისპანახის ფოთლები ბრინჯთან ერთად და მიიღეთ საუკეთესო ბერძნული სააღდგომო ლანჩი.
მოამზადეთ თოთო ისპანახის ფოთლები ბრინჯთან ერთად და მიიღეთ საუკეთესო ბერძნული სააღდგომო ლანჩი.
ავტორი:
მომხიბლველი შოკოლადის ფილა შესანიშნავი საჩუქარია სააღდგომოდ. მისი გაკეთება ბავშვებსაც ადვილად შეუძლიათ.
მომხიბლველი შოკოლადის ფილა შესანიშნავი საჩუქარია სააღდგომოდ. მისი გაკეთება ბავშვებსაც ადვილად შეუძლიათ.
ავტორი:
გამომცხვარი სოკო ბოსტნეულთან ერთად რუმინული ტრადიციული სააღდგომო რეცეპტია.
გამომცხვარი სოკო ბოსტნეულთან ერთად რუმინული ტრადიციული სააღდგომო რეცეპტია.
ავტორი:
სააღდგომო ფუნთუშები, რომლებიც ისეთი გემრიელია, რომ დღესასწაულის შემდეგაც ხშირად მოამზადებთ.
სააღდგომო ფუნთუშები, რომლებიც ისეთი გემრიელია, რომ დღესასწაულის შემდეგაც ხშირად მოამზადებთ.
ავტორი: