რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

კულიჩი

უგემრიელესი სააღდგომო რეცეპტი, რომელიც, იმედი გვაქვს, დაიმსახურებს თქვენს მოწონებას.
უგემრიელესი სააღდგომო რეცეპტი, რომელიც, იმედი გვაქვს, დაიმსახურებს თქვენს მოწონებას.

0:00:00
2 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
20   გრამი მშრალი საფუარი
350   მლ/ლ შემთბარი რძე
80   გრამი ქიშმიში
50   მლ/ლ კონიაკი
6   ჭიქა ფქვილი
5   ცალი კვერცხი
200   გრამი შაქარი
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
250   გრამი დარბილებული კარაქი
80   გრამი დაჭრილი ნუში
80   გრამი ცუკატები
მწიკვი მარილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გახსენით(შეურიეთ კოვზით ან ჩანგლით რომ კარგად გაიხსნას) საფუარი 100მლ თბილ რძეში და დადგით თბილ ადგილას 10 წუთით. ამასობაში კი მცირე ზომის თასში ჩაყარეთ ქიშმიში და მოასხით კონიაკი, რომ გაიჟღინთოს მისით.

2

გაცერით 1 ჭიქა(125გ) ფქვილი თასში. ნელ-ნელა ჩაუმატეთ დარჩენილი 250მლ შემთბარი რძე და კარგად შეურიეთ. ჩაუმატეთ ქაფწარმოქმნილი რძისა და საფუარის ნარევი და შეურიეთ. გადააფარეთ კულინარიული ცელოფანი და დადგით თბილ ადგილას 30 წუთით.

3

მიქსერის გამოყენებით გათქვიფეთ კვერცხის გულები, ჩაუმატეთ შაქარი და თქვიფეთ გათეთრებამდე. ჩაუმატეთ ვანილის ექსტრაქტი და გათქვიფეთ; ჩაუმატეთ მცირე ზომის თასიდან გადმოწურული კონიაკიც(ქიშმიში კვლავ თასში დატოვეთ) და კვლავ გათქვიფეთ. ცალკე თასში გათქვიფეთ კვერცხის ცილა და მწიკვი მარილი ჰაეროვანი მასის მიღებამდე.

4

30 წუთის გასვლის შემდეგ(მეორე ეტაპიდან) დიდი ზომის თასში ცომს შეურიეთ ჯერ კვერცხის გულებიანი მასა და მაშინთვე ცილოვანიც. შემდეგ ჩაუმატეთ დარჩენილი ფქვილიც(საჭიროა რომ მიიღოთ სველი მაგრამ დასამუშავებადი ცომი). გადაიტანეთ ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე და ზილეთ 10 წუთის განმავლობაში.

5

როდესაც ცომი გახდება ელასტიური, ჩააზილეთ კარაკიც. შემდეგ გადაიტანეთ ცომის მასა ოდნავ ცხიმწასმულ თასში, გადააფარეთ კულინარიული ცელოფანი, თხლად შეფუთეთ და დადგით თბილ ადგილას 1 საათით და 30 წუთით ასაფუებლად. შემდეგ კი ამოსული ცომი უკან ჩაზილეთ და ზილეთ რამდენიმე წუთით სამუშაო ზედაპირზე.

6

ცოტაოდენი ფქვილი მოაფრქვიეთ ქიშმიშზე. შემდეგ ეს ქიშმიში, ასევე ნუში და ცუკატები გაანაწილეთ ცომზე და მის გარშემო. ზილეთ სანამ მათგან ყველა არ შეეზილება.

7

გაყავით ცომი ორ თანაბარ ნაწილად და მოათავსეთ ფორმებში, რომლებშიც ჩაფენილია პერგამენტის ქაღალდი. გადააფარეთ ჩაის ტილო და დაელოდეთ, სანამ ცომი ბოლომდე არ შეავსებს ფორმებს. ამასობაში კი გააცხელეთ ღუმელი 180°C-მდე.

8

შედგით ფორმები ღუმელში და აცხვეთ 45-60 წუთით, ფორმის ზომის მიხედვით. შემდეგ ამოიღეთ ფორმიდან, მოაშორეთ პერგამენტის ქაღალდი და გააცივეთ. გაცივების შემდეგ მოაყარეთ დაფქული შაქარი და მიირთვით გემრიელად.

9

მინანქრისთვის: გათქვიფეთ 1 კვერცხის ცილა, შეათქვიფეთ 3 სუფრის კოვზი დაფქული შაქარი და ჩააწურეთ ცოტაოდენი ლიმონის წვენი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
სააღდგომო ფუნთუშები, რომლებიც ისეთი გემრიელია, რომ დღესასწაულის შემდეგაც ხშირად მოამზადებთ.
სააღდგომო ფუნთუშები, რომლებიც ისეთი გემრიელია, რომ დღესასწაულის შემდეგაც ხშირად მოამზადებთ.
ავტორი:
ყველა ქვეყანას პასკის განსხვავებული რეცეპტი აქვს. გთავაზობთ ბერძნული სააღდგომო პურის რეცეპტს.
ყველა ქვეყანას პასკის განსხვავებული რეცეპტი აქვს. გთავაზობთ ბერძნული სააღდგომო პურის რეცეპტს.
ავტორი:
თქვენი სააღდგომო სუფრის მშვენება – უგემრიელესი ნამცხვარი, რომელიც პირველივე დანახვისთანავე მოგხიბლავთ.
თქვენი სააღდგომო სუფრის მშვენება – უგემრიელესი ნამცხვარი, რომელიც პირველივე დანახვისთანავე მოგხიბლავთ.
ავტორი:
სცადეთ, გამოაცხვეთ, ზუსტად დაიცავით ინსტრუქციები და გარწმუნებთ, რომ აღარასდროს იყიდით კულიჩს.
სცადეთ, გამოაცხვეთ, ზუსტად დაიცავით ინსტრუქციები და გარწმუნებთ, რომ აღარასდროს იყიდით კულიჩს.
ავტორი: