რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

გამომცხვარი ოსპი, ბოსტნეული და სოკო

გამომცხვარი სოკო ბოსტნეულთან ერთად რუმინული ტრადიციული სააღდგომო რეცეპტია.
გამომცხვარი სოკო ბოსტნეულთან ერთად რუმინული ტრადიციული სააღდგომო რეცეპტია.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჭიქა წითელი ოსპი
1   ჭიქა დაჭრილი ქამა სოკო
1   ცალი დაჭრილი სტაფილო
1   თავი დაჭრილი ხახვი
5   ცალი კვერცხი
1   კონა ოხრახუში
1   კონა კამა
1   კონა მწვანე ხახვი
2   ს/კ ქონდარი
ზღვის მარილი და პილპილი გემოვნებით
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ოსპი 15 წუთით ხარშეთ, შემდეგ კარგად გადაწურეთ და დიდ თასში მოათავსეთ.

2

დიდ ტაფაზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი და თუშეთ დაჭრილი ხახვი, სოკო და სტაფილო, დაახლოებით 7–10 წთ–ით ისე, რომ ბოლომდე არ მოითუშოს. შემდეგ გადაიტანეთ ოსპის თასში.

3

დაუმატეთ ნაზავს 2 კვერცხი, დაჭრილი ოხრახუში, მწვანე ხახვი, კამა, ზღვის მარილი, პილპილი, ქონდარი და ერთად კარგად აურიეთ.

4

სურვილისამებრ, მოხარშეთ დარჩენილი 3 კვერცხი.

5

ნაზავისათვის წინასწარ მოუსვით ცხიმი ნებისმიერი ფორმის საცხობ ლანგარს (თუმცა, უმჯობესია მოგრძო ფორმის).

6

მასის ნახევარი ფორმაში გადაიტანეთ, დააწყვეთ გაფრცქვნილი, მოხარშული კვერცხები და დაფარეთ მასის დარჩენილი ნახევრით.

7

შედგით ღუმელში და აცხვეთ 180 C-ზე, დაახლოებით 30–40 წთ.

8

ფორმიდან ამოღებამდე ცოტათი გააგრილეთ.

თუ ფორმიდან ამოღებამდე ცოტათი გააგრილებთ, გამომცხვარი ბოსტნეული არ დაიშლება და ამოღების შემდეგ ფორმას შეინარჩუნებს.

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
სცადეთ, გამოაცხვეთ, ზუსტად დაიცავით ინსტრუქციები და გარწმუნებთ, რომ აღარასდროს იყიდით კულიჩს.
სცადეთ, გამოაცხვეთ, ზუსტად დაიცავით ინსტრუქციები და გარწმუნებთ, რომ აღარასდროს იყიდით კულიჩს.
ავტორი:
მომხიბლველი შოკოლადის ფილა შესანიშნავი საჩუქარია სააღდგომოდ. მისი გაკეთება ბავშვებსაც ადვილად შეუძლიათ.
მომხიბლველი შოკოლადის ფილა შესანიშნავი საჩუქარია სააღდგომოდ. მისი გაკეთება ბავშვებსაც ადვილად შეუძლიათ.
ავტორი:
ყველა ქვეყანას პასკის განსხვავებული რეცეპტი აქვს. გთავაზობთ ბერძნული სააღდგომო პურის რეცეპტს.
ყველა ქვეყანას პასკის განსხვავებული რეცეპტი აქვს. გთავაზობთ ბერძნული სააღდგომო პურის რეცეპტს.
ავტორი:
თქვენი სააღდგომო სუფრის მშვენება – უგემრიელესი ნამცხვარი, რომელიც პირველივე დანახვისთანავე მოგხიბლავთ.
თქვენი სააღდგომო სუფრის მშვენება – უგემრიელესი ნამცხვარი, რომელიც პირველივე დანახვისთანავე მოგხიბლავთ.
ავტორი: