რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბაგეტი

გამოაცხვეთ თბილი, ხრაშუნა ფრანგული ბაგეტები შინ ამ რეცეპტის დახმარებით :)
გამოაცხვეთ თბილი, ხრაშუნა ფრანგული ბაგეტები შინ ამ რეცეპტის დახმარებით :)

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2 14   ჩ/კ მშრალი საფუარი
1 14   ჭიქა თბილი წყალი (40 C)
3   ჭიქა ფქვილი
1   ჩ/კ მარილი
საცხობი სპრეი
1   ჩ/კ სიმინდის ფქვილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დიდ თასში ჩაასხით თბილი წყალი და გახსენით საფუარი. დატოვეთ 5 წუთით. საფუარიან წყალში 2 ¾ ჭიქა ფქვილი ჩაყარეთ. ზილეთ ნაზი ცომის მიღებამდე. დააფარეთ და გადადგით 15 წუთით. ცომი მსუბუქად ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გადმოიტანეთ, თანაბრად მოაყარეთ მარილი. ზილეთ, სანამ მარილი კარგად არ შეერევა და ცომი გლუვი და ელასტიკური არ გახდება, დაახლოებით 6 წუთით. თანდათანობით, შეურიეთ დარჩენილი ფქვილი (ცომი ცოტათი წებოვანი იქნება).

2

ცომი დიდ თასზე გადაიტანეთ და საცხობი სპრეი მოასხით. დააფარეთ და ასაფუებლად თბილ ადგილას დადგით, დაახლოებით 40 წუთით, რომ ზომაში გაორმაგდეს. (ორი თითით ცომს მსუბუქად დააწექით. თუ ჩაღრმავება დარჩა ე.ი. საკმარისად აფუებულია). ჩაზილეთ ცომი, დააფარეთ და დატოვეთ 5 წუთით. გაყავით ორ თანაბარ ნაწილად. აიღეთ ერთი ნაწილი, მეორეს კი დააფარეთ, რათა არ გადახმეს. თითოეულ ნახევარს ფქვილმოყრილ ზედაპირზე 30 სმ ზომის მოგრძო ბაგეტის ფორმა მიეცით, ბოლოებისაკენ დააწვრილეთ. დიდ საცხობ ლანგარს მოაყარეთ სიმინდის ფქვილი და დააწყვეთ ბაგეტები. ოდნავ მოასხურეთ საცხობი სპრეი და დააფარეთ. დატოვეთ ასე 20 წუთით, ასაფუებლად, ზომაში გაორმაგებამდე.

3

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 230 C-ზე.

4

პურის ზედაპირი დიაგონაზე დანით სამგან დასერეთ (იხ. სურათი). აცხვეთ 20 წუთით, გადაბრაწვამდე. გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
სახლში გამომცხვარ ფუმფულა პურს არაფერი სჯობს. მოამზადეთ ამ რეცეპტის მიხედვით მარტივად და გემრიელად :)
სახლში გამომცხვარ ფუმფულა პურს არაფერი სჯობს. მოამზადეთ ამ რეცეპტის მიხედვით მარტივად და გემრიელად :)
ავტორი:
პური ახალი არომატებით
პური ახალი არომატებით
ავტორი:
ჯანსაღი და ნოყიერი საუზმე
ჯანსაღი და ნოყიერი საუზმე
ავტორი: