ატმის მურაბა
ატმის მურაბა შეგიძლიათ მოამზადოთ წყლით ან წყლის დამატების გარეშე. წყლის გარეშე უფრო სქელი მურაბა გამოდის.
ატამი გარეცხეთ და დაჭერით. შეგიძლიათ გათალოთ ან კანიანად დაჭრათ.
დაჭრილი ატამი და შაქარი დიდ თასში ფენა-ფენა გადაიტანეთ.
დააფარეთ და დატოვეთ 12 საათით, ან მთელი ღამით. შაქრის უმეტესობა ატმის წვენში გადნება.
ატამი და შაქარი წვენთან ერთად ღრმა ქვაბში გადაიტანეთ და კარგად ამოურიეთ.
საშუალო ტემპერატურაზე დაუფარებლად აადუღეთ. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 30 წუთით, დროდადრო მოურიეთ. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააჩერეთ 5-6 საათით. 5-6 საათის შემდეგ შემოდგით ისევ საშუალო ტემპერატურაზე. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 3 საათით, დროდადრო მოურიეთ. ფრთხილად იყავით რომ არ ჩაიხარშოს და არ ჩაიშალოს.
წინასწარ ძალიან ცხელ წყალში გარეცხეთ ქილები და ბოლომდე გააშრეთ. მურაბა ქილებში ჩაასხით. შეინახეთ მაცივარში ან მშრალ, გრილ, ბნელ ადგილას.