ალუბლის მურაბა
ალუბლის მურაბა ივნისში კეთდება – მწიფე ალუბლისა და შაქრისაგან. ინახება დიდხანს და გემრიელად :)
შაქარი დიდ ქვაბში ჩაყარეთ და დაუმატეთ 200 მლ წყალი.
ქვაბი მაღალ ტემპერატურაზე მოათავსეთ და ხშირად ურიეთ.
გარეცხეთ ალუბალი და მოაშორეთ ყუნწები. როდესაც შაქრისა და წყლისაგან სიროფს მიიღებთ, ალუბალი ქვაბში ჩაყარეთ.
ხარშეთ ძალიან დაბალ ტემპერატურაზე 2–2.5 საათით. დროდადრო მოურიეთ. ზედაპირზე მომდგარი ქაფი ხშირ–ხშირად მოაცილეთ.
როცა მურაბა მოიხარშება, გადმოდგით ცეცხლიდან და ბოლომდე გააცივეთ. მურაბა შეგიძლიათ, ჰერმეტულ ქილებში 12 თვემდე ან უფრო მეტხანსაც შეინახოთ. მიირთვით, როგორც დესერტი. ასევე გამოიყენეთ ნამცხვრის მოსართავად და გასაგემრიელებლად. გემრიელად მიირთვით!