რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ალუბლის შერბეთი

ალუბლის შერბეთი მზადდება ძალიან მარტივად და აგრილებს ძალიან გემრიელად! შეაფასეთ რეცეპტი :)
ალუბლის შერბეთი მზადდება ძალიან მარტივად და აგრილებს ძალიან გემრიელად! შეაფასეთ რეცეპტი :)

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
3   ჭიქა კურკაგაცლილი ალუბალი
1 12   ჭიქა რძე
შაქარი გემოვნებით
1   ს/კ მაღარლცხიმიანი ნაღები
1   ს/კ რომი
1   ცალი ლიმონი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გაასუფთავეთ ალუბალი და გამოაცალეთ კურკები. ჩაყარეთ ქვაბში, დააყარეთ შაქარი და ადუღეთ 15-20 წუთის განმავლობაში. გადაიტანეთ კურკაგაცლილი ალუბალი თავისივე წვენით ბლენდერში და დააბლენდერეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

2

გამოწურეთ ლიმონი.

3

ალუბალს ბლენდერში დაუმატეთ ლიმონის წვენი, რძე, ნაღები და რომი, კვლავ კარგად დააბლენდერეთ.

4

მიღებული მასა ჩაასხით პლასტმასის კონტეინერში და სუფრასთან მიტანამდე 24 საათით ადრე შედგით მაცივარში.

5

შერბეთი მზადაა! სუფრაზე გასატანად, მიღებული დესერტი შეგიძლიათ გადაიტანოთ მაღალყელიან ჭიქებში, ან სპეციალურ დესერტის თეფშზე თქვენი გემოვნების მიხედვით. სურვილისამებრ გააფორმეთ პიტნით, ლიმონით ან ლაიმით.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
ეს უბრალოდ ნაყინი არაა, ეს არის მასკარპონეს ნაყინი უგემრიელესი ხილით და ხრამუნა გრანოლათი :)
ეს უბრალოდ ნაყინი არაა, ეს არის მასკარპონეს ნაყინი უგემრიელესი ხილით და ხრამუნა გრანოლათი :)
ავტორი:
ყველაზე მარტივი ნაყინის რეცეპტი ცხელ დღეებში გემრიელად გასაგრილებლად.
ყველაზე მარტივი ნაყინის რეცეპტი ცხელ დღეებში გემრიელად გასაგრილებლად.
ავტორი:
ვინც შოკოლადის ნაყინს ანიჭებთ უპირატესობას, ეს რეცეპტი არ გამოტოვოთ :)
ვინც შოკოლადის ნაყინს ანიჭებთ უპირატესობას, ეს რეცეპტი არ გამოტოვოთ :)
ავტორი:
შემწვარი ატამი მასკარპონეს ნაყინით ძალიან გემრიელი ევროპული დესერტია. მოამზადეთ ის საკუთარ სახლში!
შემწვარი ატამი მასკარპონეს ნაყინით ძალიან გემრიელი ევროპული დესერტია. მოამზადეთ ის საკუთარ სახლში!
ავტორი: