რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

აჯაფსანდალი

ქართული პოპულარული საოჯახო კერძი, რომელიც ზაფხულზე განსაკუთრებით გემრიელია.
ქართული პოპულარული საოჯახო კერძი, რომელიც ზაფხულზე განსაკუთრებით გემრიელია.

0:50:00
5 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
600   გრამი კარტოფილი
800   გრამი ბადრიჯანი
4   ცალი დიდი წვნიანი პომიდორი
3   ცალი დიდი თეთრი ხახვი
2   ცალი მწარე მწვანე წიწაკა
30   გრამი დაჭრილი ქინძი
30   გრამი დაჭრილი ოხრახუში
12   ჩ/კ დაფქული შავი პილპილი
მარილი გემოვნებით
7   ჩ/კ ზეთი
2   კბილი ნიორი (სურვილისამებრ)
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დაჭერით ხახვი. ზეითუნის ზეთი ტაფაზე დაასხით, დაუმატეთ ხახვი და თუშეთ მაღალ ტემპერატურაზე 2 წუთით, ხშირად მოურიეთ.

2

ბადრიჯანი კუბიკებად ან მრგვლად დაჭერით და დაუმატეთ ხახვს. ამოურიეთ და საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე 5–6 წუთით თუშეთ, ურიეთ ხშირად.

3

კარტოფილი გათალეთ და დაჭერით, პომიდორი კი გაფრცქვენით და წვრილად დაჭერით და დაუმატეთ ბადრიჯანს. თუ პომიდორი საკმარისად წვნიანი არ არის, ინგრედიენტებს 100 მლ წყალი შეურიეთ. ამოურიეთ, დააფარეთ და ხარშეთ საშუალოზე დაბალ ტემპერატურაზე კარტოფილის მოხარშვამდე.

4

მწვანე წიწაკა რგოლებად, ოხრახუში და ქინძი კი წვრილად დაჭერით. დაუმატეთ აჯაფსანდალს და ამოურიეთ. სურვილისამებრ, შეურიეთ დაჭყლეტილი ნიორიც. ადუღეთ 2–3 წუთით დაბალ ტემპერატურაზე. შემდეგ გადმოდგით გაზგურიდან.

აჯაფსანდალი შეგიძლიათ მიირთვათ ცხელი ან ცივი. მორთეთ ოხრახუშის ფოთლებით და პილპილით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ქართული კულინარიის უდავო მშვენება, სამარხვო და გემრიელი! აუცილებლად მოამზადეთ და შეაფასეთ.
ქართული კულინარიის უდავო მშვენება, სამარხვო და გემრიელი! აუცილებლად მოამზადეთ და შეაფასეთ.
ავტორი:
შემწვარი ყაბაყი ნიგვზის უგემრიელესი საკმაზით.
შემწვარი ყაბაყი ნიგვზის უგემრიელესი საკმაზით.
ავტორი:
ბოსტნეულისგან მომზადებული ცივი კერძები საქართველოში საკმაოდ პოპულარულია.
ბოსტნეულისგან მომზადებული ცივი კერძები საქართველოში საკმაოდ პოპულარულია.
ავტორი:
კიდევ ერთი გემრიელი რეცეპტი ბადრიჯნის მოსამზადებლად :)
კიდევ ერთი გემრიელი რეცეპტი ბადრიჯნის მოსამზადებლად :)
ავტორი: