რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

აჩმა

გამორჩეულად საყვარელი და გემრიელი აჩმის რეცეპტი.
გამორჩეულად საყვარელი და გემრიელი აჩმის რეცეპტი.

1:30:00
30 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
5   ცალი კვერცხი
2   ჩ/ჭ თბილი წყალი
1   კგ. ყველი
1 12   კგ. ფქვილი
2   ს/კ მარილი
2   ცალი მარგარინი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ათქვიფეთ 5 კვერცხი და ჩაასხით 2 ჩ/ჭ წყალი. აურიეთ კარგად და დაუმატეთ დაახლოებით 1 ½ კგ ფქვილი, ან რამდენსაც შეიზელს. მოზილეთ მაგარი ცომი. გაყავით 8 თანაბარ ნაწილად.

2

ამასობაში, დიდ ქვაბში ჩაასხით წყალი, შემოდგით ცეცხლზე და ჩააყარეთ 2 ს/კ მარილი.

3

ცომის პირველი და ბოლო ფენა შედარებით უფრო დიდზე უნდა გააბრტყელოთ. ძალიან თხლად გაბრტყელებული პირველი ფენა და ცხიმმოსმულ ლანგარზე დააფინეთ ისე, რომ ლანგრის კიდეებზეც გადმოეფინოს. წაუსვით მარგარინი.

4

გააბრტყელეთ თხლად მეორე ფენა და ჩააგდეთ მდუღარე წყალში, გააჩერეთ 2-3 წუთით, ამოიღეთ და ჯამში ჩასხმულ ცივ წყალში გადაიტანეთ, გააშალეთ და გააცივეთ. ხელით ან პატარა საწურით ამოიღეთ, გაწურეთ და გადააფინეთ მარგარინმოსმულ პირველ ფენას. ასე უნდა მომზადდეს 6 ფენა. პირველი და ბოლო მერვე ფენა მოუხარშავი უნდა იყოს. 8-ვე ფენას ზემოდან გადაუსვით მარგარინი. ყველი დაფშვენით და თანაბრად გაყავით. მოაყარეთ მარგარინწასმულ მე-4 და მე-5 ფენას.

5

როცა გამოსაცხობად გაამზადებთ დაჭერით სასურველი ზომის ნაჭრებად.

6

აცხვეთ დაახლოებით 200 C-ზე 30 წუთით, ან თავზე კარგად გადაბრაწვამდე. ღუმელში ჯერ დაბლა შედგით, შემდეგ ცოტა მაღლა მოათავსეთ. გემრიელად მიირთვით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გავიხსენოთ ხაჭაპურის მომზადების ერთ–ერთი ძველი მეთოდი :) შეგიძლიათ მიირთვათ მოხარშულიც და შემწვარიც.
გავიხსენოთ ხაჭაპურის მომზადების ერთ–ერთი ძველი მეთოდი :) შეგიძლიათ მიირთვათ მოხარშულიც და შემწვარიც.
ავტორი:
ძალიან გემრიელი და, ალბათ, ყველასათვის საყვარელი იმერული ხაჭაპურის რეცეპტი :)
ძალიან გემრიელი და, ალბათ, ყველასათვის საყვარელი იმერული ხაჭაპურის რეცეპტი :)
ავტორი:
წარმოგიდგენთ გემრიელი მეგრული ხაჭაპურის მარტივ რეცეპტს :) გამოაცხვეთ და შეგვიფასეთ რეცეპტი!
წარმოგიდგენთ გემრიელი მეგრული ხაჭაპურის მარტივ რეცეპტს :) გამოაცხვეთ და შეგვიფასეთ რეცეპტი!
ავტორი:
მარტივი რეცეპტი ფენოვანი ხაჭაპურის მოსამზადებლად. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით ახლობლებს.
მარტივი რეცეპტი ფენოვანი ხაჭაპურის მოსამზადებლად. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით ახლობლებს.
ავტორი: