შოკოლადის პუდინგი
შოკოლადი რომ ყველას უყვარს, ეს ცნობილია. მისი გაკეთება მარტივად, სახლის პირობებშიც შეგიძლიათ.
მოათავსეთ 2 ჭიქა რძე საშუალო ზომის, სქელძირიან ქვაბში და მიიყვანეთ დუღილამდე.
კარგად აურიეთ შაქარი, ფქვილი და მარილი დიდ თასში, ხელის სათქვეფით.
კარგად აურიეთ დარჩენილი ნახევარი ჭიქა რძე და კვერცხის გულები, ხელის სათქვეფით. ჩაუმატეთ თასში მშრალ ნარევს და კარგად შეურიეთ.
ნელ-ნელა დაუმატეთ ცხელი რძის ნახევარი, თან მუდმივად ურიეთ სათქვეფით.
რძის ნარევი დააბრუნეთ უკანვე ტაფაზე. აადუღეთ. შეამცირეთ ტემპერატურა და ადუღეთ ასე 1 წუთით, ან გასქელებამდე, ურიეთ მუდმივად. გადმოდგით ცეცხლიდან. დაუმატეთ კარაქი, ვანილის ექსტრაქტი და დაჭრილი შოკოლადი და ურიეთ გადნობამდე.
პუდინგი თასში კოვზით გადმოიღეთ. შემოდგით თასი 15 წუთით ყინულით სავსე თასზე, ან მანამდე, სანამ არ გაგრილდება, დროდადრო ურიეთ. პუდინგის ზედაპირი დაფარეთ ცელოფნის სახვევით და გააცივეთ.