რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

შემწვარი ყაბაყი ნიგვზით

შემწვარი ყაბაყი ნიგვზის უგემრიელესი საკმაზით.
შემწვარი ყაბაყი ნიგვზის უგემრიელესი საკმაზით.

0:50:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   კგ. ყაბაყი
400   გრამი ნიგოზი
50   გრამი ქინძი
50   გრამი ოხრახუში
1   თავი საშუალო ხახვი
3   კბილი ნიორი
2   ცალი მწვანე მწარე წიწაკა
34   ჩ/კ ქინძის სუნელი
34   ჩ/კ ყვითელი ყვავილი
12   ჩ/კ უცხო სუნელი
1   ჩ/კ წითელი წიწაკა (ან გემოვნებით)
10   ჩ/კ მცენარეული ზეთი შესაწვავად
50   მლ/ლ ადუღებული გაგრილებული წყალი
3   ჩ/კ თეთრი ღვინის ძმარი
მარილი გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ყაბაყი 1 სმ სისქის ნაჭრებად დაჭერით. ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი და დააწყვეთ დაჭრილი ყაბაყი. დააფარეთ და წვით საშუალო ტემპერატურაზე. როცა ერთ მხარეზე შეიწვება გადმოაბრუნეთ და მეორე მხარეს დაუფარებლად წვით. შეწვით დარჩენილი ყაბაყიც.

2

შემწვარი ყაბაყი თასში გადაიტანეთ და გააგრილეთ.

3

ნიორი და ნიგოზი ხორცსაკეპ მანქანაში ერთად გაატარეთ და საშუალო თასში მოათავსეთ. დაჭერით ხახვი, ქინძი და ოხრახუში. დაჭერით მწვანე წიწაკა(სურვილისამებრ) და თასში გადაიტანეთ.

4

დაუმატეთ ქინძის სუნელი, ყვითელი ყვავილი, უცხო სუნელი, წითელი წიწაკა და მარილი. შეურიეთ 50 მლ ადუღებული გაგრილებული წყალი და 3 ჩ/კ თეთრი ღვინის ძმარი. კარგად აურიეთ.

5

მირთმევის წესი 1 : შემწვარი ყაბაყი ნიგვზის საკმაზის თასში გადაიტანეთ და კარგად აურიეთ. მიირთვით ცივი.

6

მირთმევის წესი 2: შემწვარი ყაბაყის თითოეულ ნაჭერზე გადაიტანეთ მიღებული ნიგვზის საკმაზი. მიირთვით ცივი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მოამზადეთ ქართული ტრადიციული ფხალი ჭარხლის ფოთლისაგან – გემრიელი და არომატული კერძი ნებისმიერი სუფრისათვის.
მოამზადეთ ქართული ტრადიციული ფხალი ჭარხლის ფოთლისაგან – გემრიელი და არომატული კერძი ნებისმიერი სუფრისათვის.
ავტორი:
მოამზადეთ სოკოს გემრიელი კერძი – კარტოფილით, ნიგვზითა და სანელებლებით.
მოამზადეთ სოკოს გემრიელი კერძი – კარტოფილით, ნიგვზითა და სანელებლებით.
ავტორი:
პოპულარული და გემრიელი ფხალი ქართული კულინარიიდან.
პოპულარული და გემრიელი ფხალი ქართული კულინარიიდან.
ავტორი:
მოამზადეთ გემრიელი საზაფხულო კერძი ქართული სამზარეულოდან!
მოამზადეთ გემრიელი საზაფხულო კერძი ქართული სამზარეულოდან!
ავტორი: