რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

შემწვარი ატამი ნაყინით

შემწვარი ატამი მასკარპონეს ნაყინით ძალიან გემრიელი ევროპული დესერტია. მოამზადეთ ის საკუთარ სახლში!
შემწვარი ატამი მასკარპონეს ნაყინით ძალიან გემრიელი ევროპული დესერტია. მოამზადეთ ის საკუთარ სახლში!

0:00:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

გთავაზობთ რეცეპტს დაახლოებით 3 საათში 4 პორცია საუკეთესო ატმის დესერტის მოსამზადებლად. შემწვარი ატამი მასკარპონეს ნაყინით ძალიან გემრიელი ევროპული დესერტია, რომლის მომზადებას უკვე საკუთარ სახლშიც შეძლებთ სწორედ ამ რეცეპტის დახმარებით!
 

რეცეპტის ინგრედიენტები
4   ცალი დიდი კვერცხის გული
34   ჭიქა შაქარი
2   ს/კ შაქარი
2   ჭიქა რძე
200   გრამი მასკარპონე
12   ჩ/კ ახლადგამოწურული ლიმონის წვენი
მწიკვი მარილი
2   ჭიქა მშრალი თეთრი ღვინო
2   ს/კ თაფლი
1   ჭიქა წყალი
14   ჭიქა შაქარი
1   ღერი როზმარინი
4   ცალი დიდი ატამი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ჯერ დაიწყეთ ნაყინის მომზადება: დიდი ზომის თასში მიქსერით გათქვიფეთ კვერცხის გულები და 3/4 ჭიქა შაქარი ჰაეროვანი მასის მიღებამდე(3 წუთი საშუალო/მაღალი სიჩქარით). ქვაბში ჩაასხით რძე, ჩაუმატეთ 2 სუფრის კოვზი შაქარი და მიიყვანეთ დუღილამდე. შემდეგ ფრთხილად ჩაუმატეთ ცხელი რძე კვერცხის მასას და ნელა შეურიეთ. მიღებული მასა გადაიტანეთ ქვაბში და დადგით ზომიერ ცეცხლზე(საჭიროა, რომ ცოტათი შესქელდეს). მუდმივად ურიეთ ხის კოვზით, დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში; ნუ აადუღებთ.

2

დიდი ზომის თასში ჩაასხით ცივი წყალი ყინულებით. გადაიტანეთ მომზადებული მასა საშუალო ზომის თასში და ჩადგით დიდ თასში გასაცივებლად. თან ჩაუმატეთ იტალიური ნაღების ყველი მასკარპონე, ლიმონის წვენი, მწიკვი მარილი და 30 წუთის განმავლობაშიდროგამოშვებით ურიეთ. გადაიტანეთ მომზადებული კრემი ჰერმეტულ კონტეინერში და შედგით საყინულეში სულ მცირე 2 საათით.

3

ამასობაში კი შეწვით ატამიც: დიდი ზომის ქვაბში ერთმანეთს შეურიეთ მშრალი თეთრი ღვინო, 2 სუფრის კოვზი თაფლი, 1 ჭიქა წყალი, 1/4 ჭიქა შაქარი და მიიყვანეთ დუღილამდე. ადუღეთ მანამ, სანამ არსებული მასა არ განახევრდება მოცულობით(დაჭირდება დაახლოებით 30 წუთი). შემდეგ ჩაუმატეთ 1 ღერი როზმარინი და 10 წუთის შემდეგ ისევ ამოიღეთ უკან.

4

გააცხელეთ ღუმელი 175C გრადუსამდე(350F). 20სმ ზომის საცხობ ლანგარზე დაალაგეთ ატმის 8 ნაჭერი(შუაზე გაჭრილი 4 ატამი). ატამი უნდა იყოს მწიფე, მაგრამ მყარი, გათლილი და კურკაამოცლილი. მოასხით მომზადებული სიროფი და შედგით შესაწვავად დაახლოებით 40 წუთით, სანამ ატამი არ დარბილდება. დროგამოშვებით გადააბრუნეთ ატმის ნაჭრები და ხელახლა მოასხით წვენი.

5

გადაანაწილეთ ნაყინი 4 ცალ თასში, ზემოდან დაალაგეთ 2-2 ნაჭერი შემწვარი ატამი, მოასხით ცოტაოდენი ცხელი სიროფი და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ეს უბრალოდ ნაყინი არაა, ეს არის მასკარპონეს ნაყინი უგემრიელესი ხილით და ხრამუნა გრანოლათი :)
ეს უბრალოდ ნაყინი არაა, ეს არის მასკარპონეს ნაყინი უგემრიელესი ხილით და ხრამუნა გრანოლათი :)
ავტორი:
ყავის ესკიმოს რეცეპტი ერთდროულად გაახარებს როგორც ყავის, ასევე ნაყინის მოყვარულებს.
ყავის ესკიმოს რეცეპტი ერთდროულად გაახარებს როგორც ყავის, ასევე ნაყინის მოყვარულებს.
ავტორი:
ალუბლის შერბეთი მზადდება ძალიან მარტივად და აგრილებს ძალიან გემრიელად! შეაფასეთ რეცეპტი :)
ალუბლის შერბეთი მზადდება ძალიან მარტივად და აგრილებს ძალიან გემრიელად! შეაფასეთ რეცეპტი :)
ავტორი:
საუკეთესო ატმის ნაყინი - რაც კი ოდესმე შეიძლება დააგემოვნოთ!
საუკეთესო ატმის ნაყინი - რაც კი ოდესმე შეიძლება დააგემოვნოთ!
ავტორი: